KAİHL, Mevlana’yı andı

Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi, vefatının 742. yıldönümü nedeniyle, “Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi Anma Programı” düzenledi.
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde önceki gün gerçekleşen etkinliğe Kaymakam Vekili Muhammed Kaya, Belediye Başkan Vekili İsmail Yozgat ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin’in yanı sıra okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin 13. yüzyılda tüm insanlığa yaptığı çağrıyla, aşk, sevgi, hoşgörü ve birlik olmaya dayanan bir hayat şeklinin yerleştirilmesinde önemli bir rol oynadığını dile getiren Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yüksel Çatal, “Mevlana, nefretten, şiddetten, kibirden uzak dünya kurulması için bizlere yol göstermiştir. Bizler onu anlamak için daha çok çaba sarf etmeli, nasihatlerini ise tüm dünyaya anlatmalıyız. Sevgi bağlarını güçlendirmeli, kırgınlıkları ise geride bırakmalıyız. Her dilden, her dinden, her renkten insanı kucaklayan Anadolu’nun en önemli manevi mimarlarından olan Mevlâna sevginin, barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün sembolüdür. Hz. Mevlana’nın “Gel, ne olursan ol yine gel” söylemi bunun en büyük göstergesidir. “Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol“ diyerek insanlığı doğruluğa ve dürüstlüğe çağırmıştır. Onun sevgi ve hoşgörüye dayalı felsefesini ve öğretisini herkesin örnek alması umuduyla, insanlığa ahlak, din, ilim ve akıl yolunda heyecan katarak yeni ufuklar açan Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi sevgi ve rahmetle anıyoruz” dedi.
Meslek Dersi Öğretmenlerinden Osman Sıkıcı’nın Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle devam eden programda Mevlana’yı ve onun felsefesini anlatan şiirleri okuyan öğrenciler katılımcılara duygu yüklü anlar yaşattı.
Mevlana’nın hayatını anlatan belgeselin ardından, öğrenciler, O’ nun evrensel mesajlarını hazırladıkları sinevizyon gösterimini sundular. Mevlana’nın eşsiz eseri Mesnevideki hikâyelerden oluşturdukları piyes ile öğrenciler konuklara büyük mesajlar verdi. Son olarak ezgiyle anlam kazanarak kapanan program izleyicilerden tam not aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.