KAİHL Kur’an-ı Kerim ve Ezan Okumada yine Bursa birincisi

Geçtiğimiz sene “Genç Sadâ” Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında Türkiye ikincisi olan Karacabey Anadolu İmam-Hatip Lisesi bu yıl da başarılarına bir yenisini daha ekleyerek “Genç Bilâller” Ezanı Güzel Okuma Yarışması ve “Genç Sadâ” Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında her iki kategoride de Bursa Bölge birincisi oldu.
Okul Müdürü Yüksel Çatal geçtiğimiz hafta sonu yapılan Bursa Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında yapılan Kur’an-ı Kerim ve Ezan yarışmaları hakkında bilgi verdi.
Çatal, “Bu seneye kadar bu yarışmaların hepsi bütün İmam Hatip Liselerinin katılımıyla aynı tarih, gün ve saatte yapılırken bu sene Bursa ilimizdeki İmam Hatiplerin sayısı 40’ı geçtiği için Her yarışma türü için Bursa İl içi 2 bölgeye ayrıldı.
Genç Bilâller Ezan Okuma Yarışması
2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bursa İli Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında “Genç Bilâller” Ezanı Güzel Okuma Yarışması İl içi 2.Bölge Finali 21 Mart 2016 Pazartesi günü saat 09:00’da Ali Osman Sönmez Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde Osmangazi/ Demirtaş/Yaseminpark Burak Başlılar Camii’nde yapıldı.
“Genç Bilâller” Ezanı Güzel Okuma Yarışması İl içi 2.Bölge Finaline 11 okul (Anadolu İmam Hatip Lisesi) katıldı. Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi 12.sınıf öğrencisi ( AİHL-12/B) Muhammed Can Bayrak 11 okul içerisinde Bursa İl içi 2.Bölge Birincisi oldu.
Genç Sadâ Kur’an-I Kerim’i Güzel Okuma Yarışması
2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bursa İli Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında “Genç Sadâ” Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması İl içi 2.Bölge Finali 26 Mart 2016 Cumartesi günü saat 09:30’da Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde Karacabey Ulu Camiinde yapıldı.
“Genç Sadâ” Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması İl içi 2.Bölge Finaline 10 okul (Anadolu İmam Hatip Lisesi) katıldı. Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi 11.sınıf öğrencisi ( AİHL-11/B) Emin Uyanık ( Geçen seneki okulumuz mezunu, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye İkincisi olan İsmail UYANIK’ın kardeşi) 10 okul içerisinde Bursa İl içi 2.Bölge birincisi oldu.
Yoğun ilginin gösterildiği ilçemiz Ulu Camii’nde yapılan yarışmada birinci olan öğrenciye Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yarım altın, ikinci olan öğrenciye Karacabey İlçe Müftülüğünden çeyrek altın, üçüncü olan öğrenciye Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul-Aile Birliğinden çeyrek altın hediye edildi. Ayrıca yarışmacı her öğrenciye Karacabey Belediyesi, Karacabey Müftülüğü, Üsküdar Kuyumculuk, Cihat Giyim, Huzur Giyim, Serbest Muhasebeci Sinan GAZEP, Sümertek, Karacabey Ticaret Borsası, Kültür ve Güven Kırtasiye tarafından muhtelif hediyelerden oluşan hediye paketi verildi. Yarışma sonunda misafirlere sponsorluğunu AK Parti Meclis Üyesi İsmail Ülker’in üstlendiği yemek ikram edildi.
Öğrencilerimizi bu yarışmaya hazırlayan Meslek Dersleri Öğretmenimiz Osman Sıkıcı Bey’e ve diğer Meslek Dersleri öğretmenlerime ayrıca bu yarışmaya hediyeleri ile sponsor olan İlçemizin yukarıda isimlerini zikrettiğim kurum ve esnaflarına çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Çatal son olarak, “Genç Bilâller” Ezanı Güzel Okuma Yarışması Bölge Birinciliği 16 Nisan 2016 tarihinde 10 yarışma bölgesinde yapılacak. Bursa İlimizin içinde bulunduğu 9.Bölge (Marmara Bölgesi ) yarışması 16 Nisan 2016 tarihinde Tekirdağ ilinde yapılacak. Bursa İlimizi temsil edecek olan öğrencimiz Muhammed Can BAYRAK, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Yalova, Düzce, Sakarya, Kocaeli il birincileri ile yarışacak.
“Genç Sadâ” Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması Bölge Birinciliği 24 Nisan 2016 tarihinde 10 yarışma bölgesinde yapılacak. Bursa İlimizin içinde bulunduğu 9.Bölge (Marmara Bölgesi ) yarışması 24 Nisan 2016 tarihinde Düzce ilinde yapılacak. Bursa İlimizi temsil edecek olan öğrencimiz Emin Uyanık, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Yalova, Düzce, Sakarya, Kocaeli il birincileri ile yarışacak” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.