KAHRAMAN GÖRÜNÜMLÜ SİLÜETLER!

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Ülkelerin kendi kahramanları vardır. Kahramanlık; salt savaş alanında elde edilmez. Bir buluş, bir yapıt, bir ilaç, bir tedavi yöntemi, bir teknik yapan-uygulayan-yaratanlarda o ülkenin kahramanlarıdır. Örneğin; Vecihi Hürkuş, Bağımsızlık Savaşımızda uçmaz denilen uçakları uçurmuş. Sanayii olmayan bir ülkede uçak fabrikası kurmuş. Sonra bir Kahraman Görünümlü Silüet (!) geldi. Uçak fabrikasını traktör fabrikasına çevirip sonra kapattı! Buna birde Demokrasi Şehidi ibaresi eklenerek silüet tamamlandı.
Örneğin; Uzun Mehmet. Ülkemizde ilk kömür yatağını buldu. Birkaç kuruş verdiler, eline. Atatürk döneminde ailesi bulundu. Aylık bağlandı. Sonra aileye aylık kesildi. 1980’lerde bir barakada toplu halde yaşayan torunlarına ulaşıldı. Yine bir aylığa bağlandılar. Uzun Mehmet’e kimse ibare takmadı. Ancak ülkenin kömürünü bedava dağıtanlara silüet eklendi!
1970’lerde MİT bahçelerinde birlikte futbol oynayıp sonra emperyalizmin kullanımına geçenler var, örneğin. Biri Pkk’yı kurdu, birini işlediği suçlara karşılık gladyo Asala’nın ortadan kaldırılması için kullandılar. Karun gibi zengin oldu. Ailesi lüks içinde yaşıyor. Ya yok ettiği yaşamların aileleri ne durumda bilenimiz var mı? Bir diğeri de birçok yaşama son verme görevi edindi. Ne için? Ondan farklı düşünüyorlar diye. Ona da Milliyetçi silüet eklendi!
Abdullah Gül; Exetel Üniversitesi doktoralı! ABD ile Türkiye Cumhuriyetinden gizli bir anlaşma imzaladı. Ermenistan ile iyi ilişkiler kuracak! Irak’ta kurulan uydu devlet Kürdistan ‘ı tanıyacak! Ermeni Soykırım Yalanını tanıyacak! Türkiye Cumhuriyetinin güneyinden uydu devlete toprak verecek! Onada silüet eklediler! Yeni Türkiye kurucularından olacaktı, silindi gitti. İngiltere ‘de Sevr Anlaşmasını hazırlayan Chatham House’de Kraliçe o anlaşmaya “madalya” taktı.
Bir Bakanımız oldu. Tarımı kurtaracak Kahraman! Kendi ülkesinin değil ama Fransa’nın hayvancılığını ihya etti. Onada Fransa nişanı madalyası takıldı! Silindi, gitti, yok oldu.
ABD’nin Ortadoğu projelerinde görev alanlar oldu. İsrail taltif madalyası ile taçlandırıldılar. Sonra Milli Güçlerin Kemalist Devrim ilkeleriyle çevrildi. Evrim geçirerek Vatan mücadelesine katıldı. Ancak çevresi onlara da silüet etiketi verdi.
Şimdilerde kendi adına Kahramanlık masalı yazılan kitaba önsöz yazabilecek denli küçülen bir silüet var! Bir bölüm meczup ona Kurtarıcı gözüyle bakıyor, ATATÜRK ile eşdeğer tutuyor! 10 günde ortaya çıkarılıp 1 ayda cilalandı, piyasaya sürüldü. Kıbrıs’ta 2 devleti önerdi! S400 almayalım dedi! Yunanistan ‘a el atıp kahramanlık yaptı!
Şimdilerde Chatham House ‘da finans ve liberal kapitalistlerle Türkiye Cumhuriyetinin önünü açacak görüşmeler yapıyor! Eh madalyada yolda demektir! Borç alarak İstanbul ‘u kurtaracak! Kurtarıcı ya da ATATÜRK ile eşdeğer tutulan zat Türkiye Cumhuriyeti’nin tek kuruş borç almadan %30’luk büyüme yaptığını bilmez. Silüet, bir süre bu silüetliğin nimetlerinden yararlanıp pohpohlanacak. Sonra Kahraman Görünümlü Silüet olarak tarihte yerini alacak.
Kahraman; Aç-susuz-giysisiz-mermisiz-tüfeksiz VATANI savunan MEHMETÇİKTİR.
Kahraman; evladını terör örgütünden kurtarmaya çalışan DIYARBAKIRLI ANNE ve BABALARDIR.
Kahraman; kar yağışı altında cephaneyi örtüp evladını açıkta bırakan “Evlat bulunur ama Vatan gitti mi bir daha bulunmaz” diyen NENE HATUNDUR.
Kahraman; hastalığa tanı koyup tedavi yöntemi bulan Ord. Prof. HULUSİ BEHÇET’TİR.
Kahraman; cüzzamdan korkmayıp tedavisi için yaşamını sunan TÜRKÂN SAYLAN’DIR.
Kahraman; Bir Ulusun Kaderini değiştirmek için Yoldaşlık eden İSMET INÖNÜ’DÜR, KAZIM KARABEKİR’DİR.
Kahraman; emperyalizme dikilip Bağımsızlık Savaşımızda Başkomutan olmaktır.
Kahraman; bir zümreden, bir aileden egemenliği alıp Halkına verendir.
Kahraman; tüm ezilen Uluslara direnmeyi, savaşmayı öğretendir.
Kahraman; o dönem ve bu dönem iç düşmanlara, bozgunculara karşın MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’TÜR.
Gerisi mi?
Emperyalizmin, Liberalizmin, Kapitalizmin beslediği birer;
KAHRAMAN GÖRÜNÜMLÜ SİLÜETTİR!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.