Kafkaslarda Zafer Birinç dönemi

Karacabey Kuzey Kafkasya Kültür Derneği’nin 6. Olağan Kongresi’nde başkanlığa tek aday Zafer Birinç getirildi.
            Dernek Lokali’nde yapılan kongreye Mustafakemalpaşa Dernek Başkanı Ramazan Baysi, Karacabey’in eski Belediye Başkanları’ndan Fuat Mert katılırken, 84 üyeden 82’isi hazır bulundu.
            Kuzey Kafkasya Kültür Derneği’nin 5 yıldır başkanlığını yapan İsmail Erol, durum değerlendirmesi yaptı. Daha çok bölge ve ülke bazında faaliyetlerde bulunduklarını, yöresel anlamda bunu istenildiği şekilde yapamadıklarını anlatan Erol, “Geriledik ve yeniden çekirdek bir yapı oluşsun istedik. Yapımız gereği bizde rekabet olmaz. Kimseye bir borcumuz olmadığı gibi alacağımız da bulunmamaktadır. Lokal gelirimiz olmadığı için daha çok dernek olarak faaliyetlerimiz oldu. Fikirsel yapılanmayı sağlamaya çalıştık. Bu akşamki ilgi bizleri oldukça mutlu etti. Gelen herkese teşekkür ediyorum ve yeni yönetime başarılar diliyorum” dedi.
            Denetleme Kurulu raporunun okunup, onaylanmasının ardından oylamaya geçildi. Açık usul yapılan oylamada, tek aday olan ilçenin tanınmış doktorlarından Zafer Birinç, 2 yıl süreyle başkan seçildi.
            Kendisini bu göreve layık gören herkese teşekkürlerini ileten Birinç, dernek olarak ellerinden gelen etkinlikleri yapacaklarını kaydetti. Her Cuma akşamı yöresel folklor ile küçük çapta Çerkez Dil Kursu vermek istediklerini anlatan Birinç, görevleri süresince üyelerden kendilerine maddi ve manevi destek vermelerini istedi.
            Kafkasların Türkiye’yi çok sevdiklerini ve minnettar olduklarını belirten yeni Başkan Zafer Birinç, özellikle Rusya’nın Çerkezlere olan düşmanlığını eleştirdi. Doğu Türkistan ve Gürcistan’da yapılan katliamları unutmadıklarını anlatan Birinç, bu tür olaylar karşısında sessiz kalmamaları gerektiğini sözlerine ekledi.
            Karacabey’in eski Belediye Başkanları’ndan Fuat Mert, gençlerin köyleri gezerek, Çerkezlere ulaşılması gerektiğini söyledi. Toplantıya ilginin kendisini mutlu ettiğine vurgu yapan Mert, birlik içinde hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.
            Dilek ve temenniler bölümünde söz alan dernek üyeleri, eski yönetimin sıkıntılar içinde başarılı çalışmalar yaptığını belirterek, yeni yönetime başarı dileklerinde bulundu.
            Başkan Zafer Birinç önderliğinde oluşan Kuzey Kafkasya Kültür Derneği’nin yeni yönetim kuruluna; Saadettin Ecemiş, Apdullah Öz, Fatih Keskin, Adem Tosun, Adil Dirik ve Erdinç Anıl getirildi.
            Gerçekleşen seçim sonunda denetleme, federasyon ve onur kurulu şu şekilde oluştu;
Denetleme Kurulu: İsmail Erol, Sezai Şafak, Mecit Tosun.
Federasyon Delegeleri: İsmail Erol, Zafer Birinç, Sezai Şafak
Onur Kurulu: Fuat Mert, Seyfettin Yıldırım, Naip Tezvener, Şaban Tosun, Refik Bakan.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.