Kadınlar üretiyor, ürettikçe çoğalıyor

Karacabeyli kadınların tüm üretim süreçlerine katılması ve sosyal statüsünün de hak ettiği düzeye yükseltilmesi adına proje ataklarına hız veren Karacabey Belediyesi, kadınların dernekleşmesi adına verdiği desteği hız kesmeden sürdürürken, dernek yöneticileri Başkan Ali Özkan’a gerçekleştirdikleri ziyarette çalışmaları hakkında bilgi sundu.
Karacabey Belediyesi’nin girişimleri ile geçtiğimiz aylarda faaliyete geçen Dağkadı Üretici Kadınlar Derneği (ÜKAD), Eskikaraağaç Mahallesi’ndeki Eski Karaağaç Köyü Kadın Derneği (EKADER)’in ardından Karacabey’de kurulan ikinci kadın derneği olurken, belediyenin Bayramdere ve Kurşunlu mahallerinde de kadınların üretimde yer alması adına dernek kurulması girişimlerine hız verdiği açıklandı.
Dağkadı Üretici Kadınlar Derneği (ÜKAD) Başkanı Aylin Yıldız ve dernek üyesi kadınlar, mahalle muhtarları Hasan Şenel ile birlikte Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ı ziyaret ederek, çalışmaları ve ihtiyaçları hakkında kendisine bilgi sunarken, her zaman yanlarında oldukları için de Başkan Özkan’a minnettar olduklarını kaydetti.
Projelerimiz sürecek
İlçenin topyekûn kalkınması ve kadınların sosyal statüsünün daha da yükselerek, ekonominin bir parçası olması adına projeler ürettiklerini belirterek, bu çabalarını artırarak sürdürmeye kararlı olduklarını kaydeden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan; “Türk kadını evde iyi bir eş, fedakâr bir anne olmasının yanı sıra, iyi günde kötü günde eşinin yanında olan aile kavramının olmazsa olmazı ve temel direğidir. Her şeyimiz olan kadınlarımızın hak ettiği yere ulaşması, aile ekonomisine parasal destek de olması adına proje geliştirme gayretlerimiz hızla sürüyor. Başarılı çalışmalarınız tüm Bursa’nın dikkatini çekmeyi sürdürüyor ve bizler de alınan bu mesafeden dolayı gurur duyuyoruz. Bu derneğin tüm kırsal kesimlere yaygınlaşması adına çalışmalarımızı da hızla sürdürüyoruz. Önümüzdeki günlerde Bayramdere ve Kurşunlu mahallele

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.