Kadına yönelik şiddet ve çözüm yolları

İstiklal İlköğretim Okulu’nda anlamlı konferans:
Karacabey İstiklal İlköğretim Okulu’nda, “Çocuk ve Kadınlara Yönelik Şiddet Hareketleriyle Töre ve Namus Cinayetlerinin Önlenmesi İçin Alınacak Tedbirler” konulu bir seminer düzenlendi.
            Halk Eğitimi Merkezi kursiyerleri, usta öğreticiler ve halka yönelik yapılan etkinlik, Bursa Valiliği Kadının Statüsü Birimi Aile İçi Şiddetin Önlenmesi İl Koordinasyon Kurulu’nca gerçekleşti.
            Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İbrahim Çalı ve Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Aydın’ın da katıldığı konferans, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” konulu film gösterimi ile başladı. Bursa Valiliği Koordinatörü Emine Yıldız’ın, “2007-2010 Ulusal Eylem Planı” ile ilgili bilgilendirmesinin ardından İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Ebe Şenay Koç, “Şiddet Mağduru Kadınların Sağlık Birimlerine Başvuru Yolları”nı anlattı.
            İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü Komiseri Yardımcısı Güngör Demir’in, “Şiddet Mağduru Kadınların Emniyet Birimlerine Başvuru Yolları” konusunu aydınlatmasıyla süren program, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Kadın Sığınmaevi Müdürü Psikolog Nurten Kahraman’ın, “Kadın Sığınmaevlerine Başvuru Yolları ve Kadın Danışma Merkezleri” ve İl Müftü Yardımcısı Suzan Yıldırım’ın, “Ayet ve Hadisler Işığında Kadına Yönelik Şiddet ve Çözüm Önerileri” hakkında verdiği bilgilerle son buldu.
            Konferanslar aracılığıyla Bursa dahil olmak üzere Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Harmancık, Orhaneli, Keles, Kestel, Gürsu, Orhangazi, Gemlik, İznik, Yenişehir, Mudanya, Mustafakemalpaşa ve İnegöl’de hem usta öğreticileri, kursiyerleri ve halka yönelik eğitim programları ile 6 bin 557 kişinin bilgilendirildiğine dikkat çeken yetkililer, Karacabey’deki ilgiden memnun kaldıklarını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.