Kadına şiddet önlenmelidir!

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Mualla Tuğ, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde; “1 milyon kadın dans etsin” projesini desteklediklerini belirterek, kadına yönelik her türlü şiddeti kınadıklarını söyledi.
Kadına yönelik şiddetin insan hakları temel ilkeleri bağlamında suç olduğunu dile getiren Tuğ, “Ülkemiz esas alındığında kadına yönelik şiddet mücadelesinde istenilen seviyede başarı gösterilmemiştir. Kadınlarımız bugün dünden daha yoğun bir biçimde şiddet görmektedir. Kadın cinayetleri oranı 2011 yılında büyük artış göstermiştir. Resmi veriler, Türkiye'de kadın cinayetlerinin yedi yılda yüzde 1400 oranında arttığını göstermektedir.
Bütün bunların karşılığı olarak, 81 ilimizin de sığınma evi sayısı sadece 65'tir. Bu evlerde kalan kadınlarımızın da tam anlamıyla korunduğu söylenemez.
Bu nedenle kadınların şiddetten arınmış, kadın-erkek eşitliğinin yaşamın her alanında güzelliklere kavuştuğu bir Türkiye yaratmak için kadınlar olarak mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.