Jandarma muhtarları uyardı

Mustafakemalpaşa Jandarma Komutanlığı, köy muhtarlarıyla bilgilendirme toplantısında bir araya gelerek, asayiş konusunda uyarılarda bulundu.
            Öğretmenevi’nde önceki gün yapılan bilgilendirme toplantısına, Muhtarlar Derneği Başkanı Salik Akın, 6 belde, 104 köyden toplam 110 muhtar katıldı.
            Toplantıya konuşmacı olarak katılan Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Gürdal, “Mevcut köy yasasına göre köy muhtarı, devletin memurudur. Emniyet ve asayişin sağlanmasında, jandarmanın en önemli yardımcısıdır. Muhtar, köye gelip gidenlerin niçin geldiklerini araştırıp, şüpheli olanları hemen jandarma karakoluna veya 106 nolu telefona bildirmelidir.
            Köy muhtarı, köy vatandaşlarımızın tek geçim kaynağı olan hayvanlarını hırsızlara kaptırarak, mağdur olmamaları için hayvan hırsızlarına karşı gerekli tedbirleri almalıdır. Köy muhtarı köyündeki küçük ve büyükbaş hayvanların kayıt altına alınması için İlçe Tarım Müdürlüğü’ne bilgi vermesi gerekmektedir. Hayvan hırsızlarına karşı ayrıca hayvan sahiplerini uyarmalıdır. Köy muhtarı, sadece gerçek hayvan sahiplerine menşe şahadetnamesi vermelidir. Gerçeğe aykırı olarak menşe şahadetnamesi düzenlemesi durumunda TCK’nın 204/2. maddesi gereğince, resmi belgede sahtecilik suçu işlemiş olarak 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezasına mahkum edilir.
            Köy muhtarları köylerine korucu tutmalıdır. Köy muhtarı, başıboş hayvanların salınmasını da engellemelidir. Köy muhtarları köy giriş çıkışlarında güvenliği sağlamak için, günümüz teknolojisinin imkanlarından yararlanarak, köylere güvenlik kamerası konulmasında elinden gelen bütün imkanları seferber ederek kurdurmalı ve bunun faydasının bilincinde olmalıdır.
            Kanunsuzları alkışlamak yerine ihbar etmekten çekinmeyin. Biz kanun yapıcısı değil icra organıyız. Kimsenin ayağına diken batmasından yana değiliz. Bu nedenle vatandaşlarımız kanuna uymak zorundadır. Kurban Bayramı yaklaşıyor. Hayvan alım satımlarına karşı önce muhtarlar dikkat ederek sahte çek ve paraya karşı dikkat edilmelidir. Jandarma’nın görevi halka hizmet etmektir. Kaçak kara ve su avcılarına fırsat vermeyiniz. Devletin güvenlik güçleri olarak bizler önce siz muhtarlardan daha sonra da vatandaşlardan destek bekliyoruz. Kaçak kazı yapmak isteyen definecileri derhal ihbar ediniz. İhbar etmekten kesinlikle çekinmeyiniz” dedi.
            Jandarma Karakol Komutanı Başçavuş Murat Şimşek, Trafik Tim Komutanı Başçavuş Kenan Karlıdağ, Trafik ve Asayiş konusunda, Tarım İlçe Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Hekim Talip Erdem, hayvan menşe şahadetnamesi konusunda ayrıntılı bilgiler sundu.
            Toplantıdan sonra tüm katılanlara Muhtarlar Derneği yönetimi tarafından öğle yemeği verildi. Yemekte konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı Salih Akın; “Jandarma komutanlığımızın düzenlediği, bu toplantıdaki bilgilerden tüm köy muhtarlarımız yararlanarak görev yapacaklardır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.