İzinsiz moloz dökümüne geçit yok!

*Karacabey Belediyesi, şehir içinde ve kırsal bölgelerde, izinsiz moloz dökümüne karşı mücadelesini sürdürüyor. Belediye Başkanı Ali Özkan, pandemi sürecinin çevreye karşı olması gereken duyarlılığın en somut örneği olduğunu belirterek, kaçak moloz dökümlerinin yanı sıra evlerden çıkan çöplerin de çöp poşeti olmadan atılmaması gerektiğini ifade etti. Öte yandan, şehir içinde ve kırsal bölgelerde izinsiz moloz dökümünü engellemek için WhatsApp ihbar hattı kuruldu.

Karacabey Belediyesi, izinsiz moloz dökümüne karşı mücadelesini sürdürüyor. Belediye tarafından, şehir içinde ve kırsal bölgelerde moloz dökümünü engellemek için WhatsApp ihbar hattı kurulurken, izinsiz moloz döken kişilere de cezai işlem uygulanıyor.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, vatandaşları bu konuda bir kez daha uyararak, belediyenin sunduğu ücretsiz moloz döküm sahasını kullanmalarını, aksi takdirde çevre kirliliğine sebep olan vatandaşlara cezai işlem uygulanacağını yineledi.

Denetimler aralıksız sürüyor

Kaçak moloz dökümü çalışmaları hakkında mücadelelerini aralıksız sürdürdüklerini belirten Başkan Özkan, Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin bu konuda sıkı bir çalışma yürüttüğünü söyledi. Ekiplerin her ihbarı 7 gün 24 saat takip ettiklerini belirten Özkan, “Moloz dökmek isteyen vatandaşlarımız, Akçakoyun Mahallemizde ücretsiz sunduğumuz hafriyat döküm sahamıza döküm yapabilir. Bunun karşılığında hiçbir bedel alınmıyor. Ancak buna rağmen ısrarla çevre kirliliğine sebep olacak şekilde, tarla ve ormanlık alanlara ya da boş meralara döküm yapan vatandaşlarımıza, Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz cezai işlem uygulamaktadır. Ve bu konuda denetimlerimiz aralıksız sürmektedir’’ dedi.

Özkan, konu ile ilgili olarak belediyenin WhatsApp ihbar hattı olan 0 532 221 31 98 no’lu telefon ya da 153 Zabıta İhbar Hattı ile iletişime geçilebileceğini söyledi.

Pandemi süreci çevre hassasiyetini gözler önüne serdi

Başkan Ali Özkan, “Pandemi süreci hepimizin aslında çevreye göstermesi gereken hasiyetin en somut örneği oldu. Duyarsız ve bilinçsiz hareket etmenin cezasını, bugün neredeyse tüm dünya ödüyor. Bizler, göreve geldiğimizden bu yana çevre konusunda hassas ve yapıcı olmaya çalıştık. Şimdi bunlara daha da dikkat ediyoruz. Ve vatandaşlarımızdan moloz konusunda kurallara uymalarını, uymayanları ise belediyemize bildirmelerini talep ediyoruz” dedi.

Evsel atıkların mahallelerdeki çöp konteynırlarına atılırken özellikle poşetle ağızlarının bağlanmasının, atıkların dağılmaması adına faydalı olduğuna değinen Özkan, “Alacağımız bu tür küçük önlemlerle, daha temiz ve duyarlı olabiliriz” dedi.

Kurallara uymayanlara ceza

Öte yandan, inşaat ve diğer atıkların depolanmasına özgü alanların dışına atılması, Kabahatler Kanunu 5326/414 ‘Çevreyi Kirletme Maddesi’ne göre yasaktır. Söz konusu işleme uymayan kişilere, 12 Bin 132 TL cezai işlem uygulanırken, eğer molozu döken bir kurum ise 20 Bin 237 TL cezai işlem uygulanmaktadır.

Karacabey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kurulan özel bir ekiple gece gündüz gelen ihbarları değerlendiriyor ve denetimlerini bu anlamda sıkı tutuyor. Ekipler ayrıca, ihbar hattına vatandaşlardan gelen fotoğraflara dayanarak da işlem yapabiliyor. Bugüne kadar konu ile ilgili olarak toplam 92 Bin TL’lik cezai işlem uygulandığı öğrenildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.