İyi Parti’nin yol haritası “Milletimizle Sözleşme”

İyi Parti Karacabey İlçe Başkanı İsa Coşkunsoy, Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener’in “Milletimizle Sözleşme” adı imzaladığı seçim bildirgesini ilçe halkıyla paylaştı.
İyi Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, geçtiğimiz hafta Çarşamba günü Ankara Kapalı Spor Salonu’nu dolduran binlerce partilinin huzurunda Türkiye ile ilgili seçim beyannamesini açıkladı. Akşener, “Dünyanın en büyük milletinin yaşadığı, dünyanın en güzel ülkesi olan Türkiye’yi yönetme anlayışımızı özetleyen “Milletimizle Sözleşme” ülkemize hayırlı olsun.” dedi. Ankara’daki programa İsa Coşkunsoy başkanlığındaki İYİ Parti Karacabey İlçe Teşkilatı da tam kadro katıldı.
İyi Parti Karacabey İlçe Başkanı İsa Coşkunsoy, Meral Akşener’in seçim beyannamesini ilçe halkıyla paylaştı. Coşkunsoy, “1 Nisan 2018 tarihli 1. Olağanüstü Kurultay’da açıklanan, ülkemizi yönetme anlayışı ve irademizi ortaya koyan sekiz ilke belirlendi;
1- Hiç kimse milletten büyük değildir. 2- Adalet herkes içindir ve hukuk kurumları hepimize eşit mesafededir. 3- Cumhuriyet ve Demokrasi tek kişinin eline bırakılamayacak kadar değerlidir, o değeri taşıyacak olan da demokratik parlamenter sistemdir. 4- Ülkenin tüm kaynakları ırk, din, mezhep, dil, cinsiyet, politika ayrımı yapılmaksızın herkese eşit dağıtılmalıdır. 5- Güçsüz ve korunmaya muhtaç insanlarımız kayıtsız şartsız devletin koruması ve sorumluluğu altındadır. 6- İnsanın iyiliğini ve devletin güvenliğini önde tutmayan hiçbir plan ve projenin altına imza atılamaz. 7- Ahlaki değerlere, bilimsel düşünceye ve sorumluluk duygusuna bağlı bireylerin varlığı toplumumuzun temel değeridir. 8- İnanç özgürlüğü, ifade özgürlüğü ve teşebbüs özgürlüğü anayasal güvence altındadır.
İşte bu ilkeler doğrultusunda Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in seçim beyannamesindeki vaatleri şu şekildedir; Önceliğimiz Cumhuriyet ayarlarına dönüştür. FETÖ”nün siyasi ayağı ortaya çıkarılacaktır. OHAL uygulamasına derhal son verilecektir. Hukukun üstünlüğü tesis edilecektir. Bir kesimin borazanlığını yapan TRT satılacaktır. “Uzlaşı Anayasası” hazırlanacaktır. Seçim Barajı’nı yüzde 5’e indireceğiz. Merkezi idare sil baştan yapılacak. Atama ve terfilerde liyakat hakim kılınacak. Kamu ve Kuruluş personeli 657 Sayılı Kanun’a tabi olacak. Polisin ek göstergeleri 3600’e çıkacak. Uzman er ve erbaşlara kadro fırsatı sağlanacak. İfade özgürlüğü için internet özgürleşecek. Muhtarlara belediye bütçesinden ödenek verilecek. Yolsuzlukla mücadelede caydırıcı cezalar uygulanacak. Kamu ihalelerinde etkinlik ve şeffaflık olacak. İstikrarlı, çok yönlü ve aktif bir dış politika sergilenecek. Orta vadede hedef fert başı gelir 16 bin dolar. Çiftçimiz mazotu yüzde 50 indirimli alacak. Emeklinin muayene ve katkı payı kaldırılacak. Emeklilere yılda iki kez, bayramlarda 1.500’er lira ikramiye verilecek. 2000 yılından sonra emekli olan kişiler için “intibak yasası” çıkarılacak. 100 günde kredi borçlarının yüzde 80” i silinecek, Genç İşsize iş bulana kadar 500 lira maaş verilecek. Düşük gelirliye TOKİ’den ev alma imkanı sağlanacak. Öğrenciler sınav için ücret ödemeyecek. YÖK kaldırılıp, bilimsel çalışmaların önünü açacağız. Öğretmenlerimizin ek ders ücretleri arttırılacak, ek gösterge 3600’e çıkarılacak. Saray, Araştırma ve Bilim Merkezleri’nin toplandığı merkez haline getirilecek. Enflasyonla kararlı bir şekilde mücadele edilecek. Başta Kuleli Askeri Lisesi olmak üzere tüm askeri liseler, Harp Akademileri ve GATA yeniden faaliyete geçecek.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.