“İtibar görmek istiyorsan, itibar göstereceksin”

MHP İlçe Başkanı Hüseyin Erol, Belediye Başkanı Ali Özkan’a sert sözlerle yüklendi:

Karacabey Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Erol, partisinin Bayındırlık ve İmar Komisyonu’na önerdiği üyeyi desteklemeyen Belediye Başkanı Ali Özkan ve AK Partili meclis üyelerini sert sözlerle eleştirdi.
Belediye Meclisi’nin Nisan ayı oturumundaki Bayındırlık ve İmar Komisyonu seçimine, MHP grubu Ahat Şanlı ile Ferruh Artan’ı önerdi. Ancak AK Partili üyeler, oylarını Hüsnü Doğruoğlu’na verdi. MHP’liler adaylarının Ahat Şanlı ve Ferruh Artan olduğunu söyleyerek duruma itiraz ederken, Doğruoğlu da teşekkür ederek görevden çekildiğini belirtti.
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan MHP İlçe Başkanı Hüseyin Erol, “Önceliğimizin Karacabey’imize hizmet olduğunu göreve geldiğimizden bu yana her fırsatta dile getirdik. Olumlu gördüğümüz konularda destek, yanlış olduğuna inandığımız konularda ise Karacabey’imiz için en olumlu sonuca ulaşmak için çaba göstereceğimizi belirtmiştik.
Yol haritamız, hiçbir zaman yanlış örnekler üzerine kurulmadı. Başkalarının hatalarını ön plana çıkararak bunları kendi eksiklerimizi örtmek için kullanmadık. Kendimize nema çıkarmadık. Neye inandıysak, neyi doğru gördüysek onu savunduk.
Yöneticilerin kendi birimleri içinde almış oldukları kararları sorgulayıp, kendi kararlarımızı ve fikirlerimizi dikta etmek gibi bir girişimimiz ise hiç olmadı. Çünkü herkesin kendi seçimini yaşadığını ve aldığı kararların artısı ve eksisine birinci dereceden muhatap olduğuna inandık.
Nisan ayı Belediye Meclis Toplantısı’ndaki Bayındırlık ve İmar Komisyonu seçiminde Belediye Başkanı Ali Özkan, partimizin teklif ettiği komisyon üyelerinden birini beğenmeyerek (hangi kritere göre değerlendirme yaptı ise) başka bir üyemizin komisyona girmesini istedi ve AKP’li üyelere bir bakıma sufle verdi. Üye çoğunluğunu elinde bulunduran AKP’liler de Başkan’larını kırmadı. Yapılan oylamada, ısrarla komisyona girmek istemediğini belirten meclis üyemizin daha çok oy alması sağlandı.
AKP’lilerin oylarıyla komisyona girmek zorunda bırakılan meclis üyemiz de, önerilen isimlerin parti içinde yapılan değerlendirme ile belirlendiğini vurguladı ve istifa ettiğini söyledi. Bu ifadeler meclis zabıtlarına sözlü ve görüntülü olarak kaydedildi.
Bu kadar net ifadeler kullanılmasına rağmen, Belediye yetkilileri tarafından komisyondan istifa eden meclis üyemize, Bayındırlık ve İmar Komisyonu toplantı davet mektubu gönderildi.
MHP bir doktrin ve teşkilat yapısı ile yönetilir. Teşkilatlarının aldığı kararı sorgulamak ve yönlendirmek hiç kimsenin haddi değildir.
MHP meclis üyelerinin vermiş olduğu kararlar, aynı zamanda İlçe Başkanı’nın ve İcra Kurulu’nun kararlarıdır. İhtisas komisyonlarında görev alması teklif edilen meclis üyeleri için de bu geçerlidir. Başkan Özkan’ın bunu bildiğini sanıyorum. Eğer bilmiyorsa bu şahsının bir eksiliğidir. Ancak bilerek kararımızı sorgulama ve değiştirme cihetine gidiyorsa, bu şahsıma yapılmış bir hakarettir.
MHP ilçe yönetimi delegelerin, meclis üyeleri ise halkın teveccühü ile seçilerek göreve gelmiştir. Başkan Ali Özkan, MHP temsilcilerinin savunduğu fikirleri beğenmek zorunda değildir ancak saygı duymalıdır.
Yapılan her türlü eleştiriyi hazmedemeyen, ‘Tribünlere oynamayalım’ diyerek cevaplayan ancak, önemsiz konularda bile konuyu iktidarlarına getirerek, ne kadar vizyon sahibi olduklarını ballandıra ballandıra anlatan, meclisi iktidarın reklam ajansına dönüştüren Başkan’ın kendisidir.
Görüşülen bir gündem maddesi sırasında, MHP Grup Sözcüsü tarafından ‘Mahalle sakinlerinin görüşleri alınsın’ önerisine ‘Mahalleliye sorarak mı iş yapacağız’ diye cevap vererek, bir sonraki meclis toplantısında ‘Ben böyle bir şey söyledim mi?’ diyen Başkan akıl tutulması yaşamaktadır.
Belediye’nin 1 yıllık faaliyet raporu Grup Sözcümüze meclis toplantısından 2 gün önce ulaştırıldı. Raporun daha detaylı incelenmesi gerektiğini ve gelecek meclis toplantısında oylanmasını talep ettik. Ancak kabul edilmeyerek oy çokluğu ile meclisten geçirildi.
Kendi kafasındaki ismi dikta etmeye çalışan Başkan, en kritik komisyonlardan biri olan Bayındırlık ve İmar Komisyonu’na, kendi üyelerinden birinden feragat ederek Kadastro Müdürlüğü’nden emekli olan CHP üyesi Kemal Ziya Koşaner’in görev almasını teklif etmiyor da, MHP teşkilatının fikirlerini sorgulama cihetine gidiyor?
İhtisas komisyonları seçimde gizli oylama talebinde bulunan, daha sonra ‘Gizli oylama uzun sürüyor. Açık oylama yapalım’ diyen Başkan, her konuda vizyon sahibi olduklarını belirtiyor ve söylediğine tezat düştüğünü bile fark etmiyor.
Ergün Koç döneminde benzer olayın yaşandığında izlenen yol haritasını dile getiren Grup Sözcümüze, ‘Bir kurt yaptı diye her mecrada onu örnek göstermeniz gerekmez’ diyen ve bizim samimiyetimizi ve ciddiyetimizi sorgulama cihetine giden Başkan, söz konusu devlet ve milletimiz olduğunda bizim ne kadar samimi olduğumuzu oysa çok iyi bilir. Daha düne kadar bu camianın saflarında siyaset yapan ve Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanlığı görevini yürütme şerefine nail olmuş kişi de kendisidir.
‘Üçlü olsun, güçlü olsun’ sloganı ile yola çıkanlar, bir arpa boyu yol ilerleyememiştir.
Belediye tarafından bastırılan ve dağıtılan gazeteler, hangi bütçe kaleminden karşılanmaktadır? Geçmiş dönemde görev yapan Belediye Başkanı, bu gider için meclisten onay istemiş, ancak onay alamayınca bedelini kendi cebinden karşılamıştı.
Yeni doğan bebeklere hediye dağıtımı neden AKP’li bayan meclis üyeleri tarafından yapılmaktadır? Belediye bünyesinde hiç mi bayan eleman çalışmamaktadır?
Taşlık Mahallesi yolu üzerindeki “Ne mutlu Türküm diyene” yazılı tabela, 17 Mart’ta hangi amaçla sökülerek kademe binasına götürüldü? Gelen yoğun tepkiler üzerine 2 Nisan’da tekrar yerine konuldu.
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın değişmez ve değiştirilemez maddelerinde belirtilen, “Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir. Türkiye Cumhuriyeti, insan haklarına ve ‘Başlangıç’ta belirtilen temel ilkelere dayanan, millî, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devletidir” ilkelerine sahip bir yönetim anlayışı içinde olacağınızdan şüphemiz yoktur.
İtibar görmek istiyorsan, itibar göstereceksin” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.