“İthal meclis üyesi adayıyla fark yarattılar(!)”

Karacabey Belediye Başkanı ve yeni dönem Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Ergün Koç, AK Parti’nin ithal bayan meclis üyesi adayı göstererek Karacabeyli bayanlara hakaret ettiğini söyledi.
AK Parti Belediye Başkan Adayı Ali Özkan’ın “Meclis üyeliği listemizde bayanlara ve çiftçilere yer vererek diğer partilerden farkımızı ortaya koyduk” ifadelerine dikkat çeken Koç, “Karacabey’i yönetmeye sevdalı olan bir kardeşimiz, Ankara’dan öğrenmiş olmalı ki, yalan yanlış şeyler söylemeye devam ediyor. Ankara’daki ağabeylerinden gördüğü gibi olayları saptırmak, kamufle etmek ve adeta insanların gözünü boyamak için ne gerekiyorsa yapıyor. ‘Meclis üyeliği listemizdeki farkımız kadın ve çiftçilerimizdir’ diyor. Doğru söze ne denir? Ancak, Karacabey’in nüfusunun yarısının bayan olduğunu herhalde unuttular. Ya da gözden kaçırdılar. Böylelikle, Gülten Kapıcıoğlu hanımefendiyi, belediye meclisi adaylığına layık görmüşler. Çok doğru söylüyorlar. Farkları kadın ve çiftçilermiş. Yani, Karacabey’imizdeki bayanlar bu işe layık değilmiş. Kendilerine daha yetenekli, daha iyi hizmet edecek, daha güzel mimarlık projeler üretecek olan bir kardeşlerini, Karacabey halkının hak ve çıkarları için mi, yoksa 31 Mart’tan sonra Büyükşehir Belediyesi nezdinde takip edilecek bazı işlerin iş takipçisi olarak mı düşünmüşler bilemiyorum. Bunu kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Karacabey’in nüfusu köylerimizle beraber 80 bin 600 oldu. Nüfusun yarısına yakını bayan. Bu bayanlarımıza bir nevi hakarettir. Karacabey’de kendilerine hizmet etmeyecek, kendilerinin çıkarlarına hizmet etmeyecek bir bayan bulamamış olmalılar ki, ithal bir bayanı ilçemize layık görmüşler. Gülten Kapıcıoğlu’nu Karacabey halkının hak ve çıkarları için mi, yoksa ileride kendilerinin kişisel hak ve çıkarlarını gözetecek olan bir aday olarak mı görmekte olduklarından herhalde aday göstermiş olmalılar. Bu arkadaşımız Ali Özkan, şu anda ne iş yapıyor bilmiyorum ama bir partinin Bursa’da tarım ve hayvancılıktan sorumlu komisyon başkanı olarak görev yapıyormuş. Acaba bulunduğu komisyon başkanlığıyla beraber Karacabey’imizde, Bursa’mızda ve özellikle ülkemizde tarımın ve hayvancılığın ne olduğu konusunda kendisine ulaşan bilgiler var mı? Yoksa kendilerini bilgilendirecek o kadar ekonomik veriler var ki, bunları belki arkadaşımız okumamış olabilir. Öğrenmemiş olabilir. Öğrenmemek, okumamak ayıp değildir. Ancak tarımla ilgili bilgileri bulmakta zorluk çekiyorsa, kendisinin faksını hemen gönderelim. Bu bile fazla. Köylere gittiklerinde halkımızın feryadına kulak versinler yeter. Tarım sektöründe çalışan halkımızın nasıl perişan bir şekilde hayatlarını devam ettirmek zorunda kaldıklarını görsünler. O nedenle işkembe-i kübradan konuşmak, insanların gözüne baka baka yalan söylemek olduğu gibi, Allah nezdinde ve dinimizin gereği olarak iyi ahlaka hiç mi hiç sığmamaktadır. Yarın, öbür gün imar uygulamaları Bursa’da olacağından, aman Karacabey’den de çatlak ses çıkmasın diye, onların koltuğu bozulmasın diye böyle bir arkadaşı layık görmüşler” dedi.
“Kaybedenler Kulübüne üye olacakmış”
“Ali Özkan’ın 31 Mart sabahı Kaybedenler Kulübüne üye olacakmış” diye konuşan Başkan Koç, “Kaybedenler Kulübü yöneticileri aradı. Böyle bir kişinin 31 Mart’ta müracaatı halinde isabetli bir talep olacağını, doğru bir adres olduğunu söylediler. Kulübün liste başına bu arkadaşımızın üyeliğini yazacaklarmış” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.