“İtfaiyenin yetersizliği yangını büyüttü!”

Karacabey Saadet Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde gece yarısı 1 barakada çıkan yangın sebebiyle 2 ev ve 1 iş yeri kullanılamaz hale gelmiş, vatandaşlar olay yerine gelen ilk itfaiyenin tankerinde su bulunmadığını iddia edip, ekiplerin de yetersiz kaldığını ileri sürmüştü.

Yaşanan bu gelişmeler sonrasında açıklamada bulunan İYİ Parti Karacabey İlçe Başkanı Fatih Karabatı, beraberinde meclis üyeleri ve ilçe yöneticileriyle birlikte Saadet Mahallesi’ne giderek incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’a seslenen Başkan Karabatı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İlçemiz Saadet Mahallesi’nde önceki gece saat 02.30 sıralarında nedeni belli olmayan sebeple çıkan yangın felaketini, Saadet Mahallesi Muhtarı Hüseyin Üzer ile olay yerinde inceledik. Mahallede tek başına yaşayan 80 yaşındaki yaşlı vatandaşımızın evinde başlayan yangında, itfaiye ekibinin olay yerine gelmesi, fakat su tankerlerinde yeterli suyun olmaması ve rüzgârında etkisi ile yangın konutlara ve bir dükkana sıçramış, hayvanlar telef olmuştur. Yangın maalesef ki birçok ev sahibinin mağdur olmasına sebep olmuştur. Bu yaşanan üzücü durumda tek teselli kaynağımız can kaybının olmamasıdır.

Mahalle halkı ile yaptığımız görüşmeler bizleri adeta dehşete düşürmüştür. Seçim meydanlarında ‘Güzellikler Şehri’ diyerek slogan attığınız ilçemizde maalesef ki iki itfaiye aracı bulunmakta ve yetersiz kalmaktadır. Gelen ekibin ne kadar hazırlıksız olduğu gözler önündedir. Karacabey hiç rüzgârı dinmeyen bir ilçedir. Nasıl olurda su tankerleri boş araçlar olay yerine gönderilir. İlk gelen ekip donanımlı olsaydı bu yangın etrafa sıçramadan söndürülebilirdi.

Yaşanan bu üzücü olaydan sonra İYİ Parti Karacabey İlçe Başkanlığı olarak şu soru geliyor akıllara. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a, Belediye Başkanımız Ali Özkan’a soruyoruz; ‘Güzellikler Şehri Karacabey’ diye slogan attığınız ilçemizde itfaiye bu kadar mı önem arz etmiyor? Mahalle sakinleri yangına kendi imkanlarıyla müdahale etmese mahalle kül olacaktı. Karacabey halkının malı ve canı bu kadar ucuz ve değersiz mi?”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.