“İtfaiye ekipleri yangınlara karşı yetersiz!”

Karacabey CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, beraberinde ilçe yöneticileri ve belediye meclis üyeleri geçtiğimiz hafta Saadet Mahallesi’nde meydana gelen yangının yaşandığı yere giderek geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Avil, meydana gelen yangın olayı için Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin olası yangınlara karşı hazırlıksız ve donanımsız olduğunu gözlemlediklerini söyledi. Bu durumun Karacabey halkını endişelendirdiğine dikkat çeken Avil, “İtfaiye ekipleri yangınlara karşı yetersiz. Yangın Söndürme araçları ve ehliyetli ekip yönünden yetersizlik apaçık ortadadır. Karacabey’i Büyükşehir Belediyesi ihmal etmemelidir. İleride yaşanabilecek yangınlarda böyle olumsuzlukların ve ihmallerin yaşanmaması için ilgililere gerekli önlemlerin acilen alınmasını talep ediyorum” dedi.

                CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, konuyla ilgili yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Saadet Mahallesi’nde 1 baraka, 2 ev ve 1 işyerinin kullanılamaz hale geldiği yangın nedeniyle 10 Temmuz 2020 günü ilçe yöneticilerimiz ve belediye meclis üyelerimizle hasar gören ailelere geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk. Mahalle sakinlerinin şikayetlerini dinledik. Muhtar Hüseyin Uzer’den de bilgi aldık.

Muhtar Hüseyin Uzer, “Mahallemizde barakada yaşayan İsmail Döngel’in evi ile 3 ev yanmıştır. İlk müdahalede itfaiye araçları boş olup içinde su yoktu. Yangına müdahalede geç kalındığı için alevler diğer evlere de sıçradı. Vatandaşlarımızdan zehirlenenler oldu. Çevre ilçelerden ve Bursa’dan gelen itfaiye araçlarıyla şükürler olsun ki bu ciddi yangın söndürüldü” bilgisini verdi.

Dinlediğimiz mahalle sakinleri de olay yerine gelen ilk itfaiyenin tankerinde su bulunmadığını, ekiplerin yetersiz kaldığını, mahalle halkının yangını söndürmek için olağanüstü çaba sarf ettiklerini söylediler.

Yangın nedeniyle zarar görenlerin mağduriyetlerinin hızla giderilmesini ilgililerden bekliyoruz. CHP olarak, gelişmelerin takipçisi olacağız. Ayrıca, belediye meclis üyelerimiz bu konuyu Karacabey ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme getirerek, yangın konusunda ilgililerin daha duyarlı ve hazırlıklı olmalarını talep edecekler.

Hatırlanacağı üzere önceki yıllarda Ticaret Borsası Lokantası’nda çıkan yangında ve bu son yangında Bursa Büyükşehir Belediyesi başarılı bir sınav verememiştir. Yangın söndürme araçları ve ehliyetli ekip yönünden yetersizlik apaçık ortadadır. Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne büyük ekonomik katkıları olan Karacabey’i Büyükşehir Belediyesi ihmal etmemelidir.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin olası yangınlara karşı hazırlıksız ve donanımsız olduğu görülmektedir. Bu durum Karacabey halkını endişelendirmektedir.

Saadet Mahallesi’nde oturan hemşehrilerime geçmiş olsun diyor, ileride yaşanabilecek yangınlarda böyle olumsuzlukların ve ihmallerin yaşanmaması için ilgililere gerekli önlemlerin acilen alınmasını talep ediyorum.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.