İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü

12 Mart İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kapsamında İstiklâl Marşı’nın kabulünün yüzüncü yıl dönümü olması sebebiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz Cuma günü Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde bir anma programı düzenlendi.

Programa Karacabey Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Belediye Başkan Vekili Faruk Türe, Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Günay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, daire amirleri, okul müdürleri ve davetliler katıldı.

Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yüksel Çatal, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmasında, İstiklâl Marşı’nın Kabulü’nün 100. yıldönümü olmasından dolayı Cumhurbaşkanlığı tarafından 2021 yılının, Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı Yılı ilan edildiğini hatırlattı. Yüksel Çatal, Mehmet Akif’i tanımadan İstiklal Marş’ının tam olarak anlaşılamayacağını ve milli şuurun oluşmasında özellikle gençlere, İstiklal Marşı’nda verilen mesajın kavratılması gerektiğini vurguladı.

Daha sonra anlamlı program, slayt gösterimi ve yapılan yarışmalarda ilçede ve ilde derece alan öğrencilere verilen ödül törenin ardından sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.