“İstiklal Marşımız, değerlerimizin dizelere dökülmüş halidir”

Karacabey Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Hamit Çavdarlı, İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 93. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Çavdarlı mesajında, “İstiklal Marşımız, milletimizin tarih boyunca sıkı sıkıya bağlandığı ve yaşattığı değerlerin dizelere dökülmüş halidir.
Büyük dava adamı, mütefekkir ve şair Mehmet Âkif Ersoy’un, milletimize ve onun kahraman ordusuna ithafen yazdığı İstiklâl Marşı, gerçekten milletin malı olmuş, millete mâl olmuştur. İstiklal Marşı, gerek muhtevası bakımından, gerek hissiyatındaki duyuş ve duyarlık bakımından, o gün olduğu gibi bugün de gerçek bir ‘milli mutabakat metni’ konumundadır. İstiklal Marşı; milletimizin bağımsızlık konusundaki kararlılığının tezahürü olduğu kadar birlik ve beraberliğimizin de sembolüdür, bizi biz yapan değerlerin manzumesidir. Halkımız bütün imkânsızlıklara karşın, işgale ve emperyalizme karşı savaşmış, tarihe altın harflerle yazılan bir destana imza atmıştır. İstiklal Marşı, milletimizin hiçbir şart altında, hiçbir baskı ve dayatmaya boyun eğmeyeceğinin haykırışıdır.
Milletimiz, emperyalizme karşı verdiği bağımsızlık mücadelesini, İstiklal Marşı’nda dile gelen, şuur ve inancın arkasında bütünleşerek başarmıştır. Bugün aynı değer ve inançlar noktasında birleşmeye her zamankinden fazla ihtiyacımız vardır. Çünkü kurtuluş savaşında ülkemizi tank ve toplarıyla işgal edemeyenler, bugün çok daha sinsi ve tehlikeli yöntemlerle hedeflerine ulaşmaya çalışmaktadır. Ülkemizin ekonomik ve siyasi kuşatmalar altına alındığı, ahlaki ve manevi tahribatın had safhaya ulaştığı, aile yapısının bozulmaya çalışıldığı bir dönemde İstiklal Marşı’nın taşıdığı ruh ve mana üzerinde her zamankinden daha fazla kenetlenmenin önemi ortadadır. Böyle bir zamanda, ‘Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli, Ebedî yurdumun üstünde benim, inlemeli’ diyen Mehmet Âkif’e ve İstiklâl Marşımıza daha bir dikkatle kulak vermeli, ırkçı emperyalizmin ve yerli işbirlikçilerinin saldırılarına karşı uyanık durmalıyız. Sözlerimi İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un duasıyla bitirmek istiyorum. O İstiklal Marşı hakkında şunları söylemişti:
‘O şiir bir daha yazılamaz. Onu kimse yazamaz. Onu ben de yazamam. Onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. O şiir artık benim değildir. O milletin malıdır. Allah, bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın.’
İstiklal Marşı’nın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce kabul edilişinin 93. yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy’u, bu vatan için canını veren tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, bir kez daha rahmet ve şükran duygularıyla anıyorum.
Tüm Karacabey’li hemşerilerimi sevgi ve muhabbetle selamlıyorum” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.