İşte “Kurtuluş Savaşı Kahramanları”

Karacabey 14 Eylül Ortaokulu öğrencileri, Türkçe Öğretmeni Aycan Tetik Algül danışmanlığında, “Kurtuluş Savaşı Kahramanları” isimli eTwinning projesi yürütüyor. Şubat ayı etkinlikleri kapsamında, sorularının tamamını projeye katılan öğrencilerin oluşturduğu röportaj, Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ile gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili 14 Eylül Ortaokulu’ndan yapılan bilgilendirmede; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan Kurtuluş Savaşı’nda ülkemizin çeşitli illerinden savaşın kaderine yön veren nice kahramanlarımız oldu. Proje ülkemizin çeşitli ilerinden bir araya gelerek kahramanlarımızı tanımaya ve tanıtmaya gönül vermiş öğretmen ve öğrencilerden oluşmaktadır. Bu proje ile kurtuluş savaşının kaderine yön veren kahramanlarımızı tanımaya, çeşitli etkinliklerle onları yaşadığımız çevrede tanıtmaya çalışmaktayız. Öğrencilerimiz proje kapsamında Kurtuluş Savaşı’nda vatan için gözünü kırmadan canını ortaya koymuş olan kahramanlarımızın hayatlarını araştırıp çevreleri ile paylaştılar, resimlerini çizip renklendirerek pano çalışması hazırladılar, web 2 araçları kullanarak kelime bulutları, afiş ve logo çalışmaları, video ve fotoğraf programlarını kullanmayı öğrendiler.” denildi.

Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ise, “Bu eTwinning Projesi’nin gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta Proje Koordinatör Öğretmeni Aycan Tetik Algül olmak üzere okul yönetimi, tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimizi tebrik ederim.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.