İsmet İnönü eşsiz bir kahramandır

İnönü'ye halk arasında “İsmet Paşa” denildiğini anımsatan Kırlı, “Bu büyük insan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Atatürk'ün en yakın çalışma arkadaşı ve onunla birlikte Atatürk devrimlerinin yapıcısıdır. İnönü, 50 yıl boyunca Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinde büyük rol oynamıştır” diye konuştu.
    İsmet İnönü'nün her yıl 25 Aralık'ta Anıtkabir'de mezarı başında törenlerle anıldığını, ailesi, yakınları ve sevenlerinin ona bağlılıklarını yinelediğini ifade eden Sadır Kırlı, “1.Dünya Savaşı'nda 1.Ordu Kurmaylığı, Ulusal Kurtuluş Savaşı'mızda Genel Kurmay Başkanlığı, İnönü Savaşları'yla Batı Cephesi Komutanlığı, Mudanya Ateşkesi'nde temsilcilik, Lozan Barış Antlaşması Başdelegeliği, Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı ile gerçek Türk kahramanlarından birirdir. Ayrıca gerçek bir demokrasi kahramanıdır.
13 yıl Başbakanlık, 12 yıl Cumhurbaşkanlığı, 22 yıl CHP Genel Başkanlığı Türkiye Cumhuriyeti  Tarihinin ışıklı sayfalarını oluşturmaktadır.

Ülkemizi büyük bir başarıyla 2. Dünya Savaşı'ndan uzak tutması bazı güçlükler çekilmesine karşın savaşın yıkımlarından korunması büyük bir başarıdır.
    İsmet İnönü, vatanımızın minnettar olduğu ender büyüklerinden biridir. Ahlakı, adalet, anlayışı, demokrasi tutkusu , siyasal girişim ve oluşumlardaki soğukkanlı, sağduyulu tutumu , çok yönlü düşüncesi , çok anlamlı konuşmalarıyla, belirgin kişiliği ile her zaman saygı ile anılacaktır. Rahat uyu eşsiz kahraman. Vatan sana minnettardır” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.