İslam coğrafyası Batı işbirliğiyle kurtarılamaz!

Karacabey Saadet Partisi Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Zeynel Abidin Koçak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Koçak, Müslüman ülkelerde yaşanan sorunların çözümü için İslam birliğine dikkat çekerken, “Batı ile işbirliği halinde, küresel emperyalizmle işbirliği halinde İslam coğrafyası kurtarılamaz” dedi.
    İslam coğrafyasındaki ülkelerin kendi sorunlarının çözümü için başka kapılarda çözüm arayışı içinde olduğunu ve bunun ne kadar hazin verici bir süreç olduğunu ifade eden Koçak, “Nerede bir kesif koku yükseliyor, nerede bir bomba patlıyor ve nerede bir çığlık yükseliyorsa bilinki orası bir İslam ülkesidir. Sorun yaşayan ülkelerimiz çözümü başka kapılarda arıyor. Sorunun çözümü için başka yollara başvuruyor. Batı’nın kapısında bekleyerek onların çözüm önerilerine kulak asıyor. Batı ile işbirliği yapılarak İslam coğrafyası kurtulamaz. Müslüman ülkelerin liderleri bunu böyle bilmeli. Küresel emperyalizmle işbirliği yapılarak hak hakim kılınamaz” değerlendirmesinde bulundu.
    Koçak, Müslüman ülkelerin bir araya gelerek birlik oluşturması gerektiğini söyleyerek, Avrupa Birliği ile Amerika Birleşik Devletleri’ni örnek gösterdi. Koçak, “Bakın ABD bu gün 50 ülkenin bir araya gelmesi ile oluşmuştur. Avrupa Birliği 28 ülkenin bir araya gelmesi ile olmuştur. Neden 60 islam ülkesi bir araya gelerek bir birliktelik oluşturmasın. Kendi sorunlarını kendileri çözsün. Yoksa bu gün Irak’ın, Libya’nın Sudan’ın Suriye’nin başına gelenler yarın bizim de başımıza gelebilir” ifadelerini kullandı.
    Açıklamasında çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Koçak, süreci desteklerini ancak uyarıları olduğunu söyledi. Koçakk, “Elbette çözümün yanındayız. Ama ağacın kuruyan birkaç dalını keserek ağacın kökü kurutulamaz. Terörün destekçileri ortaya konmadan, finans kaynakları kurutulmadan, terörü destekleyen sistem değişmeden, bu bela sona ermez. Bu eğitim sistemi bile terörizme kuluçkalık yapıyor. Bunu yıllardır ifade ediyoruz. Bin yıldır besmele ile okula başlayan evlatlarımızın durumu hali ortada” dedi.
    Koçak, çözüm sürecini Nasreddin Hoca’nın kaybettiği iğneyi başka bir odada aramasına benzeterek, “Bunlar Nasreddin Hoca gibi yapıyorlar. Kaybettiği iğneyi başka yerde başka odalarda arıyorlar” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.