“İŞÇİYE, MEMURA, EMEKLİYE BAYRAM ETTİREN ADAM NECMETTİN ERBAKAN”

     Saadet Partisi İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, 1 Mayıs Emek ve İşçi Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak tüm işçilerin bayramını tebrik etti.

     Koçak, yayınladığı mesajında “İnanıyorum ki bu dünyada alın teri ile kazanılmış helal bir lokmadan daha değerli bir şey yoktur. Ne yazık ki ülkemizde birçok konu gibi 1 Mayıs da yıllardır kısır tartışmalara sahne olmuştur. İşçimizin ücreti, çalışma saatleri, taşeron çalışanlar, işçi güvenliği gibi konular konuşulması lazımken yıllarca 1 Mayıs hangi meydanda kutlanacak bu tartışıldı. Hâlbuki esas olan meydan değil, insandır. 1 Mayıs’ta ideolojiler değil, emek konuşulması lazımdı. Emeğin sömürülüyorsa, sağcı olan ne olur solcu olsan ne olur? Açlık sınırının altında bir asgari ücrete mahkûm ediliyorsa, Türk olsan ne olur Kürt olsan ne olur?” diye sordu.

     İnsanların bugün geçinemediğine vurgu yapan Koçak, açıklamalarına şöyle devam etti: “Evine ekmek götüremiyor, çocuğuna okul harçlığı veremiyor. Bunca ekonomik sıkıntının içerisinde, pandeminin de etkisi altında işçimiz kıt kanaat geçinmeye çalışıyor. Bunun yanı sıra bir de çalışamayan, iş bulamayan büyük bir kitle var ki, bunların hali daha da kötü. Her 4 gençten 1’si işsiz. Bugün ülke olarak işçimizin sorunlarının çözümünü konuşmayı isterdik.”

     “İşçilerimiz asıl bayramı 1996 Refah-Yol hükümetinin verdiği zamlarla yaşamıştır.” ifadelerini kullanan Koçak, ”Erbakan hocamızın vermiş olduğu zamlar hala işçi ve emekçi kardeşlerimizin aklındadır bugün de yine iktidar olduğumuzda aynı projeler ile işçi ve emekçi kardeşlerimizin asıl bayram yapmalarını sağlayacağız. Bu vesileyle tüm emekçi ve işçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik eder, işçimizin alın terinin hakkının verildiği bir Türkiye temenni ediyorum.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.