İMKB’li öğrencilerden Bayırbucak’a ‘Kardeş eli’

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Karacabey Temsilciliği ile Karacabey İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin Bayırbucak Türkmenleri için hazırladığı yardım tırı yerine ulaştı.
İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin önünde düzenlenen uğurlama törenine, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Erol, şube ve okul müdürleri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.
İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Vedat Kırbaş, törende yaptığı konuşmada, yardım kampanyası için harçlıklarından biriktirdikleri paralarla gıda malzemesi alan ve giymedikleri kıyafetlerle giysi yardımında bulunan lise öğrencilerinin düzenledikleri “Kardeş eli” kampanyasına okul yönetimi, öğretmenler ve Karacabeyli vatandaşların da destek verdiğini söyledi.
Kırbaş, teslim alınan giyim malzemelerinin önce kontrol edildiğini, yırtık ve sökük olanların onarıldığını ve hepsinin daha sonra yıkanarak temiz bir halde kolilere konulduğunu ifade etti.
Toplanan yardım malzemelerinin, öğretmenler tarafından kadın, erkek, çocuk ve gıda olarak ayrı ayrı hazırlandığını belirten Kırbaş, “Amacımız gıda ve giyim yardımlarının ihtiyaç sahiplerine ulaşması. Toplanan yardımlarımız Bayırbucak’ta bulunan Türkmen kardeşlerimize gönderildi. Kampanyamıza destek veren başta öğretmen ve öğrencilerimiz olmak üzere tüm Karacabeylilere okulumuz adına teşekkür ediyorum.” dedi.
Kahraman’dan destek çağrısı; “Siz başlatın, biz tamamlarız”
Sivil Toplum Örgütleri’nden, okullardan ve tüm yardımserver kurumlardan da destek beklediklerini belirten İHH Karacabey Temsilcisi Hüseyin Kahraman, işbirliğine hazır olduklarına dikkat çekti. ‘Birlikten kuvvet doğar’ vurgusuna dikkat çeken Kahraman, “İlçemizde yardım kampanyası düzenlemek isteyen tüm kurum, kuruluşlar ve sivil toplum örgütleriyle işbirliğine hazırız. Siz başlatın, biz tamamlarız. İMKB dışında daha önce Dayı Karacabey Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile de beraber güzel bir kampanya yürütmüştük. Biz yardımlara hazırız. Çünkü birlikten kuvvet doğar.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.