“İMKB’de neler oluyor?”a soruşturma açıldı

Karacabey İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki özellikle bayan öğretmenlerin yaşadığı tedirginliğin kamuoyuna yansımasının ardından Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti.
Meltem’de dün “İMKB’de neler oluyor?” başlığıyla yayımlanan haberi değerlendiren Kaymakam Ahmet Yurtseven, konunun araştırılmasını istedi. Bunun üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü’nün soruşturma başlattığı belirtilirken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden müfettiş istenildiği öğrenildi.
İMKB’de özellikle bayan öğretmenlerin yaşadığı tedirginlik gündeme bomba düştü. Okuldaki huzursuzluğun giderek arttığı dillendirilirken, erkek öğretmenlerin sus-pus olmaları ise dikkat çekici bulundu.
İMKB’deki rahatsızlıkları anlatmakta zorlandıklarını dile getiren öğrenci velilerinden Fatih Alpaslan ise, sıkıntıların dayanılmaz boyutlara ulaştığını belirterek şu ifadelere yer vermişti:
“Hoş olmayan dedikodular ayyuka çıktı. Okulumuzda yıllardır süren bu sıkıntılar nasıl oluyor da sonlandırılamıyor anlamış değiliz. Sendikamıza kadar gelen şikayetler Milli Eğitim Müdürlüğüne hiç mi ulaşmıyor? İMKB’deki huzursuzluk kimseyi ilgilendirmiyor mu?
Erkek öğrenci kaydı bile yapılmayan İMKB’de neden bayan yönetici yok? Bayan yöneticilerimizin döneminde böyle sıkıntılar yaşamadık. Bayan yönetici zorunluluğuna karşın yapılan uygulamaları anlamakta zorlanıyoruz. Özellikle bayan öğretmenlerimizin yaşadıkları tedirginlik nedeniyle okula gitmek istememeleri çok düşündürücüdür.
Çocuklarımızın geleceğini emanet ettiğimiz bir okulda öncelikle güven ortamı yaratılmalıdır. Tedirginlik içinde yapılan eğitim-öğretim ne kadar sağlıklı olur? Kaygı ve kuşku içinde bir yere varamayız. Söz konusu okulumuza gönderdiğimiz çocuklarımız öğretmenlerine anne gibi, baba gibi güven duyabilmelidir. Bu ortamı sağlamak da yöneticilerin öncelikli görevidir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.