İMKB’de bilim şenliğinde

Karacabey İ.M.K.B. Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bursa Bilim Şenliği'ne katıldı.
03-05 Mayıs tarihleri arasında Bursa Merinos AKKM bahçesinde yapılan ve yaklaşık 500 projenin başvurduğu şenliğe 50 okuldan 100 proje davet edildi.
İlçemizden İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi de iki projeyle şenlikte bot gösterdi. Gıda Teknolojisi alanında Akıllı Ambalaj ve Çocuk Gelişimi Alanında Duyu Kitabı ve Battaniyesi ile şenlikteki yerini alan İMKB'nin projelerine yoğun ilgi vardı.
Akıllı Ambalaj ile son kullanma tarihi gelen ambalajlara yerleştirilen mikro çip ile otomatik uyarı sistemi geliştiren öğrenciler bu sayede son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin kullanımının biteceğini söyledi. Ülkemizde market raflarında bulunan ürünlerin son kullanma tarihine bakma alışkanlığı olmadığını bu nedenle yanlışlıkla da olsa raf ömrü bitmiş ürünlerin tüketilebildiğini bu projeyle bu sorunun ortadan kalkacağını belirttiler.
Duyu kitabı ve battaniyesi ile 0-6 yaş çocukların duyu eğitimi ne hitap eden dikkat süresini arttıran farkındalığı yükselten ve dikkat eksikliği ve hiperaktivite gibi bozuklukların giderilmesine yardımcı olan bir materyaldir.
Okul Müdürü Vedat Kırbaş, yaptığı açıklamada; “Ülkemizde bilim ve teknolojinin son zamanlarda büyük gelişim gösterdiğini yerli teknolojilerin çoğaldığını göz önünde bulundurursak mesleki eğitimin bu konuda en önemli unsur olduğunu unutmamak gerekir. Ülke olarak amacımız bilim ve teknolojide yüzde yüz yerli sermaye olan ürünler geliştirip üretmektir. İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi olarak bu gelişime en ufak bir katkımız olursa ne mutlu bize” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.