İMKB Avrupa’dan döndü

Karabey İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Avrupa Birliği Erasmus + Mesleki Eğitim öğrenici ve personel hareketliliği kapsamında Meslek Liselerinin Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü Öğrencilerinin Pastacılık Alanındaki Staj Projesi için gittiği Portekiz’den (Braga) döndü.
Proje kapsamında, T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı ve AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na giden 6 öğrenci ve refakatçi öğretmen, 5 Ocak – 20 Ocak 2017 tarihleri arasında 15 gün boyunca Portekiz’in Braga kentinde Sociedade de Investimentos Turísticos do Carandá bünyesinde pastacılık üzerine staja katılarak ayrı bir tecrübe yaşadılar.
İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Gökmen Güler projenin katılımcı öğrencilerin ufkunu açtığını, onların istihdam edilebilirliğini artıracağını söyledi. Yiyecek içecek hizmetleri bölümünde fark yaratabilmek için bu tür projelere gereksinim duyduklarını belirten Güler, bu proje sayesinde katılımcı öğrencilerin dünya mutfağı hakkında bilgi sahibi olduklarını ve turizm sektöründe istihdam edilme ihtimallerinin artacağını belirtti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin de, “Projenin hazırlanmasında ve gerçekleştirilmesinde emek harcayan tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.