İMKB Almanya’dan döndü

Karacabey İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Almanya’dan döndü. 24 Eylül-01 Ekim 2011 tarihleri arasında öğretmen ve öğrencileriyle Almanya’nın Saarburg kentine çıkarma yapan İ.M.K.B., “To Boost Local and International Tourism With Open Street Map” konulu Comenius projesinin ilk ayağını gerçekleştirdi.
Almanya, Türkiye, Romanya, Portekiz ve Slovenya’nın katılımlarıyla gerçekleştirilen projede, GPS cihazları ve “wiki open street map” yazılımının kullanımı hakkında çalışmalar yapılarak bir sonraki ülke olan Slovenya’da Mart ayında tekrar buluşmak üzere her grup kendi ülkesine döndü.
Okul Müdürü Vedat Kırbaş, İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin gerek öğretmen gerekse de öğrenci bazında Türkiye ve Karacabey’i en iyi şekilde tanıttığını söyledi. Almanya’da Karacabey’e ait hediyeleri de sözü geçen ülkelere vererek ayrı bir jest yaptıklarını belirten Kırbaş, “Bu amaçla öncelikle proje koordinatörü ve İngilizce Öğretmenimiz Nejdet Varoğlu başta olmak üzere, görevli idareciler Behlül Gül ve Mustafa Dalkılınç ile öğrencilerimiz Şeyma Durmaz, Tuğba Bülbül ve Neslihan Öz’e teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.
Okul Müdürü Vedat Kırbaş ayrıca, diğer grupların gelecek öğretim yılında şehrimize geleceklerini, proje çalışmasının 1 hafta boyunca İ.M.K.B. ve Karacabey’de devam edeceğini belirterek, Türk misafirperverliğini en iyi şekilde gösterileceğini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.