İmam Hatip’te, Fen ve Sosyal Bilimler Programı uygulanacak

Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında “Fen ve Sosyal Bilimler Programı” kapsamına alındı.
Konu ile ilgili bilgilendirmede bulunan Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin şu ifadelere yer verdi; “Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın 19.02.2018 tarih ve 56 sayılı Karar ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün 17.05.2019 tarih ve 9754146 sayılı Makam Onayı ile 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde tüm sınıf düzeylerinde “Fen ve Sosyal Bilimler Programı” Haftalık Ders Çizelgesi uygulanacaktır.
Fen ve Sosyal Bilimler Programının uygulandığı Anadolu İmam Hatip Liseleri’nde öğrenciler, Fen bilimleri veya Sosyal bilimler alanında altı (6) saat daha fazla ders alabilmekte, fen liselerindeki derslerin müfredatını ve kitaplarını da okuyabilmektedirler. Ayrıca üniversitelerle protokoller yapılarak öğrencilerin akademik öğrenmeleri ile kariyer planlamaları desteklenmektedir. Bilindiği gibi bu programı uygulayan Anadolu İmam Hatip liseleri, bir sonraki adımda proje okuluna dönüştürülmektedir. Proje Okulları ise öğrencilerini sınavla almakta ve kendi yöneticilerini ve öğretmenlerini seçebilmektedir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.