İmam Hatiplerin, “Arapça” yarışı

Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden “Şiir Okuma-Yazma Yarışması”na 11-B sınıfı öğrencilerinden Havva Uslu il 2. oldu. Arapça bilgi yarışmasına ise 10-A sınıfından Funda Yüksel ve Aytaç Aykanat ile 11-B sınıfından Rümeysa Küçük katıldı.
    Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Abdurrahim Üner yarışmayla ilgili yaptığı açıklamada, “Haftasonu Nilüfer Anadolu İmam Hatip Lisesi organizasyonuyla 13 lisenin katıldığı yarışma, iki oturumda yapıldı. Öğrenciler sabah Arapça, öğleden sonra ise musiki, hitabet ve şiir konularında mücadele etti. İlk grupta beş, ikinci ve üçüncü gruplarda dörder okul yarıştı. Birinci olanlar, 26 Nisan 2013´te İnegöl ilçesinde bölge elemelerine katılacak” dedi.
    Üner, "Amacımız İmam Hatip Liselerinde okuyan öğrencilerin Arapça bilgilerini desteklemek, ilmi araştırmalar yapmalarını sağlamak, dini ve ilmi metinlere vukufiyet sağlamak ve aynı zamanda İslam ülkeleri arasındaki iletişime katkıda bulunmaktır. Türkiye´de bu zamana kadar Arapça eğitiminin biraz mahrum bırakılıp önemsenmediğini belirten Üner, "Dünyada 25 İslam ülkesinde, 450 milyon insan bu dili konuşuyor. 60 yıldır imam hatip liselerinde Arapça eğitimi yapılıyor” diye konuştu.
    Üner, yarışmanın Türkiye finalinin ise, Konya´da 17- 18 Mayıs 2013 tarihlerinde gerçekleşeceğini duyurdu.
    Söz konusu bilgi yarışmalarına 80 ilden 568 İmam Hatip Lisesi 2 bin 706 öğrenci ve 990 öğretmenin katılacağını kaydeden Üner, “Jüri üyeliklerini ise 300´ü akademisyen yapacak. Türkiye´deki finallerden sonra Kasım ayında Türkiye, Balkanlar ve Orta Asya´dan beş ülkenin katılımıyla İstanbul´da, yarışmanın uluslararası finallerinin yapılması hedefleniyor” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.