İletişim araçlarını tartıştılar!

İletişim araçlarını tartıştılar!
Karacabey Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği “Liseler Arası Münazara Yarışması”nda öğrenciler, “İletişim araçları insanı bireyselleştirir mi, yoksa sosyalleştirir mi? ” konusunu tartıştı.
Endüstri Meslek Lisesi Toplantı Salonu’ndaki münazaraya Milli Eğitim Şube Müdürü Emin Dingin, okul müdürleri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı. Münazarada, Endüstri Meslek Lisesi ile İmam Hatip Lisesi öğrencileri yarıştı.
“İletişim araçları insanı bireyselleştirir” diyen İmam Hatip Lisesi öğrencileri; Nurhan Saha, Sümeyye Yılmaz, Yunus Boztepe ve Alican Eryılmaz ile “İletişim araçları insanı sosyalleştirir” diyen Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri Yelit Bayram, Gökhan Şenler, Gülnur Korkmaz ve Mustafa Demir münazarada ellerinden gelen performansı ortaya koydu.
Öğrencilerin performanslarını konuya giriş ve hakimiyet, konuşma kurallarına uygunluk, inandırıcılık, soru yöneltme, soru cevaplandırma, zaman kullanma, vücut dilini etkin kullanma, konuşma süresince sergilenen tutum, konuyu toparlamak ve konuya hazırlık gibi konularda değerlendiren jüri, en doğru kararı vermeye çalıştı.
İki okul öğrencilerinin de arkadaşlarını yalnız bırakmadığı münazarayı, 2 bin 350 puan toplayan İmam Hatip Lisesi kazandı. Endüstri Meslek Lisesi ise, değerlendirme kurulundan 2 bin 250 puan aldı. Milli Eğitim Şube Müdürü Emin Dingin, yarışmada ellerinden geleni ortaya koyan iki okul öğrencilerini kutlayarak başarı diledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.