“İktidara yürüyoruz”

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN!

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN!

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçim bürosunun açılışı şölene dönüştü. Merkez seçim bürosunun açılışını yoğun bir katılımla gerçekleştiren CHP’liler, gövde gösterisi yaptı.

CHP, Cumhuriyet Meydanı’ndaki merkez seçim bürosunun açılışını, Milletvekili İlhan Demiröz,  Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necati Şahin, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Mehmet Küçükaşık ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirdi. Şölene dönüşen açılıştı, seçimleri kazanacaklarını ve Karacabey’e çağ atlatacaklarını dile getiren CHP’liler, “İktidara yürüyoruz” dedi.

“Ankara’dan bugüne kadar hizmet mi geldi?”

Partilerin 2009 seçimlerinde aldıkları oyları hatırlatarak sözlerine başlayan İlçe Başkanı Gönül Avil, AKP’nin “Üçlü olsun, güçlü olsun” sloganına dikkat çekerek, “Ankara’dan bu güne kadar hizmet mi geldi?” diye sordu. Seçimlerin CHP ile AKP arasında geçeceğini belirten Avil, “2009 seçimlerinde AKP 23 bin 18, CHP 15 bin 348, MHP 8 bin 759, SP bin 134, DP ise 717 oy aldı. Diğer partilerin arayı kapatması mümkün değil. Seçimler yine CHP ve AKP arasında geçecektir. Yani CHP’ye verilmeyen her oy AKP’nin hanesine yazılacaktır. CHP’ye sahip çıkmanızı istiyoruz. CHP’ye sahip çıkın ki, bizlerde dil, din, ırk ve mülkiyet ayrımı gözetmeksizin sosyal belediyeciliği hayata geçirelim. AKP’nin bir sloganı var. ‘Üçlü olsun güçlü olsun’ diyorlar. ‘Ankara’da hükümet bizim. Büyükşehir de bizim. İlçe belediyeleri de bizim olsun’ demeye getiriyorlar. Ankara’nın bize sunduğu hizmetten sırılsıklam mı olduk? Ankara’dan bugüne kadar hizmet mi geldi? İstekleri gerçekleşirse, üçlü olursa işimiz daha güç olacak” dedi.

“Belediye’nin kapılarını kıracağım”

Belediye’deki tüm kapıları kıracağını dile getiren Belediye Başkan Adayı Ayhan Kutku, “Belediyecilik anlayışımızda dil, din, ırk ayrımı yoktur. İnsan odaklı hizmet anlayışı vardır. Karacabey’de iktidara gelemeyen tek parti CHP’dir. Hedefimiz tüketen değil, üreten bir ilçe olmaktır. Tarımda, sanayide, turizm merkezi olmak istiyoruz. Tarıma dayalı sanayi ürünleri üretmek istiyoruz. Bu da iş, aş ve gençlere gelecek demek. Her Karacabeyli rahat bir nefes almalı. 30 Mart’ta ipi göğüsleyeceğimizden kuşkumuz yok. Seçimleri kazandığımızda Belediye’deki bütün kapıları kıracağım. Kimse aracı kurumlarla yanıma gelmeyecek. Herkesin içi rahat etsin. Halkın adayı Ayhan Kutku, kimseyi ötelemeyecek. Herkesi çok seviyor ve sayıyorum” diye konuştu.

“Hükümet çiftçilere hakaret ediyor!”

Çiftçilerin hiçbir iktidarda, AKP dönemi kadar sıkıntıya düşmediğine vurgu yapan Milletvekili İlhan Demiröz, köylülere sahip çıkılmasını istedi. Demiröz, “Belediye başkan adaylarımız yerelden konuşacaklar. Ben ise size biraz da Ankara’dan bahsetmek istiyorum. Çünkü Ankara’nın havası, maalesef Karacabey’in köylerine ulaşıyor. Köylerde sıkıntı var. Çiftçilerimizin sulama birlikleriyle ilgili sorunları var. Hiçbir iktidar döneminde Karacabeyli çiftçiler bu durumları yaşamamıştır. Hiçbir dönemde çiftçi bu denli sıkıntılara girmemiştir. Ziraat Odası Meclis Başkanı, Büyük holdingler tarımdan çekilebilir. Ama biz çiftçiler çekilemeyiz. Biz çekilirsek Türkiye’de sosyal patlamalar olur’ diyor. Kendisine aynen katılıyorum. Karacabeyli çiftçilerin inadına, hükümet uyguladığı tarım politikaları ile hareket ediyor” dedi.

Demiröz, TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz’a sahip çıkılmasını istedi

Demiröz, “İçinizden biri TÜSİAD’ın Başkanı oldu. Hükümet herhangi bir eleştiriye açık değil. Hiç kimsenin eleştirisini kabul edemiyor. Çünkü eleştirildiği zaman, diğer yüzleri ortaya çıkıyor. Haksızlıkları, yolsuzlukları ortaya çıkıyor. Karacabey’in yetiştirdiği TÜSİAD Başkanı’na, Başbakanın  ‘Vatan haini’ kelimesini kullanmaya hakkı da yoktur, haddi de yoktur. Bunu yalnız Karacabey’de seslendirmiyorum. Hakimler ve Savcılar Yüksek kurulunun 19. maddesinde de aynı şekilde mecliste sahip çıkarak seslendirdim. Basına da dağıttım. Karacabey’in bunlara dur demesi lazım. Karacabey’in çiftçilerine, sanayicilerine sahip çıkması lazım. Komşusuyla, yakınlarıyla, diğer partidekileri öteleştirmeden Ayhan Başkanımızı 31 Mart sabahı koltuğa hep beraber oturtmamız lazım. CHP, Bursa’daki milletvekilleriyle, ilçe başkanlarıyla bir bütün olacak. 17 ilçede birbirinden değerli başkan adaylarını sizlere sunduk. Bu adaylarımıza sizlerin sahip çıkması gerekiyor. Adaylarımızın başına Necati Şahin’i de getirerek, hep beraber Bursa’dan iktidar yolunu 30 Mart akşamı açmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Üçlü mü olur? Beşli mi olur? Bilemeyiz”

Köylerden İcra Memurlarının eksik olmadığına dikkat çeken Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Mehmet Küçükaşık, “Batımızda Susurluk ve Bandırma, doğumuzda Nilüfer var. Sıra Karacabey ve Mustafakemalpaşa’da. Laik cumhuriyet devletine borcumuz var. Mustafa kemal Atatürk’e borcumuz var. Gün geçtikçe fakirleşen, zarar eden, ektiğinin parasını alamayan köylümüze, çiftçimize borcumuz var. Karacabey ve Mustafakemalpaşa Türkiye’nin ambarıyken ektikçe zarar ettik. Köylerimizde İcra Memurları eksik olmuyor. Belediyecilik sadece yol yapmak değildir. Necati Şahin’i Büyükşehir Belediyesi’nin koltuğunu oturttuğumuzda üçlü mü olur? Beşli mi olur? Bilemeyiz” ifadelerine yer verdi.

“Karacabeyli neden gülümsemesin?”

“Nilüfer nasıl gülümsüyorsa, neden Karacabey de gülümsemesin” diye konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Karacabey çok önemli bir ilçemiz. Bizim de komşumuz. Nilüferle sırt sırta vermişler. Nilüfer nasıl gülümsüyorsa, neden Karacabey de gülümsemesin? Yine sırt sırta olan Mustafakemalpaşa, neden gülümsemesin? Necati Şahin’le beraber Bursa neden gülümsemesin? İktidar parti bizden diyenlere sakın inanmayın. Örneği benim. Örneği Nilüfer. Herkese de bunu anlatın. Nilüfer Belediyesi 10 yıldır iktidar desteği görmedi. Şu anda Türkiye’nin örnek ve lider belediyesi. O çok ünlü belediyeler de bizleri örnek alıyor. ‘Bu başarıları nasıl yakalıyorsunuz? Neler yapıyorsunuz? Bu kenti nasıl bu hale getirdiniz? Hizmetleri nasıl yapıyorsunuz?’ diyerek bizden bilgi alıyorlar. Kendi ilçelerinde, illerinde hatta büyükşehir belediyelerinde uyguluyorlar. Önemli olan, insana hizmet etmeyi ilke edinmektir. Bizim anlayışımız önce insandır. İnsanın mutluluğu, huzuru,  gülümsemesidir. 30 Mart’a kadar kapı, kapı dolaşıp kendimizi anlatmalıyız. Anlatamazsak, suçu başka şeylerde değil, kendimizde arayacağız. Nilüferliler gibi Karacabeylilerde gülümsemek istiyor. Kendinize nasıl davranılmasını istiyorsanız, karşınızdakine de öyle davranın. Bu da sizin yaşam felsefeniz olsun. Karacabeylilerin bu defa hata yapmayacağını düşünüyorum. Bu defa iyi düşüneceklerine inanıyorum. Çünkü, hemen komşusunda insanları gülümseten bir anlayış neden Karacabey’de de olmasın? Karacabey’de de, Mustafakemalpaşa’da da, aynı anlayış hizmet etmeli. Büyükşehir’imizle beraber de Bursa’nın tamamı gülümseyecek. Hepsi bizim elimizde. Seçildikten sonra da Nilüfer Belediyesi olarak, Karacabeylilerin yanında olacağız. Karacabeylilere destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Şahin, tarım politikalarına değildi

Mustafa Bozbey’in ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Necati Şahin, tarım politikalarına değildi. Hükümetin tarım politikalarının çiftçiyi bitme noktasına getirdiğine vurgu yapana Şahin, “Şuan ülkenin bir numaralı sektörü tarımdır. İkincisi ise inşaat sektörüdür. Ankara’da, Bursa’da siyaset sıkıştı. Seçimleri kazandığımızda güzel hizmetlere vesile olacağız. Cumhuriyet Halk Partisi’nin dört önemli politikası var. Birincisi Karacabey’i de çok yakından ilgilendiren tarım politikası. İkincisi ticaret. Üçüncü önceliğimiz turizm. Dördüncü önemli politikamız da, teknolojik sanayi. Sizlerin istemediği hiçbir işin içinde olmayacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından halay çeken CHP’liler, Karacabeylilerin çok yakında gülümseyeceğini dile getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.