İktidar partisi çiftçinin yanında olmalıdır!

CHP milletvekilleri afetten zarar gören köyleri gezdi:

Karacabey’de doludan zarar gören köyleri ziyaret eden CHP Bursa Milletvekilleri Turhan Tayan ile İlhan Demiröz, bölgenin bir an önce “Afet Bölgesi” ilan edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

12 Ağustos Pazar günü Karacabey’de meydana gelen afet sonrası tarım alanlarındaki zararı yerinde inceleyen CHP Bursa Milletvekilleri Turhan Tayan ve İlhan Demiröz, iktidarın doludan büyük sıkıntıya düşen köylere mutlaka sahip çıkması gerektiğine vurgu yaptı.

Tarım Kredi ve Ziraat Bankası borçlarının ertelenmesinin yeterli olmayacağını söyleyen CHP milletvekilleri, “Üreticinin büyük bir kısmı Ziraat Bankası dışında özel banklardan da kredi almıştır. TARSİM uygulamalarından köylü şikayetçi. Sigorta şirketleri üreticiye çeşitli zorluklar çıkarak sorumluluktan kaçmaktadır. Şu anda Karacabey’de sekizin üzerinde köyde salçalık domates, biber, mısır, karpuz, kavun gibi ürünler doludan tamamen yok olmuş durumda. Çözüm bölgenin afet bölgesi ilan edilmesidir” diye konuştu.

CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, İlçe Başkanı Gönül Avil ve partililerle birlikte afetten zarar gören köyleri gezen Milletvekilleri Turhan Tayan ve İlahnDemiröz, AKP iktidarının bir an evvel çözüm getirmelisi gerektiğini ayrıca CHP olarak getirilecek tüm çözüm önerilerine de destek olacaklarını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.