İktidar halkın sesine kulak vermeli

Büyükşehir yasasıyla gündeme gelen ve nüfusu 2 binin altındaki belde belediyelerinin kapatılma kararının çıkma ihtimaline karşı CHP Genel Merkezin aldığı karar doğrultusunda Mustafakemalpaşa’ya bağlı Çeltikçi beldesinde referandum yapıldı. Çeltikçi beldesindeki seçimleri izlemek için beldeye giden CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, hükümetin belde belediyelerini kapatılması ve yerel yönetimlerdeki demokrasinin ortadan kaldırılması yönündeki kararın yerinde olmadığını söyledi.
    Tayan; “CHP olarak beldelerde halka bu konudaki görüşlerini soruyoruz. Vatandaşlar hür iradeleriyle geliyorlar ve sandıkta görüşlerini ifade ediyorlar. Gördüğümüz kadarıyla büyük bir ilgi var, referanduma katılan vatandaşlarımız belediyelerinin kapatılmaması yönünde oy kullandıklarını ifade ediyorlar. Gerçek demokrasi budur. Halka sormadan halka rağmen belediyeleri halkın elinden almak savunulacak bir durum değildir. İktidar halkın sesine kulak vermelidir. Yurt çapında ortaya çıkacak sonuçlar karşısında iktidar vatandaşın elinden belediyeleri alma gayretinden vazgeçecektir” diye konuştu.
    CHP’li Belde Belediye Başkanı İzzet dede ise, “Hükümet tarafından belediyelerin kapatılması yönünde verilen karardan vazgeçilmesi için partimiz bir karar aldı. Bu karar doğrultusunda da beldemizde referandum yapılıyor. Referanduma katılım oldukça yüksek. Halkın eğilimini göstermesi bakımında bu referandum çok önemli” dedi.
    Toplam nüfusu 1550 olan ve seçmen sayısı 1200 olan Çeltikçi beldesindeki vatandaşlar referanduma sabah saatlerinden itibaren ilgi gösterdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.