İki kardeş ilçeden “Hıdrellez” organizasyonu!

Mustafakemalpaşalılar’dan Karacabeyliler Derneği’ne anlamlı ziyaret:

İki kardeş ilçe derneği yöneticilerinin bir araya geldiği programda, Mayıs ayının ilk haftasında kutlanan Hıdrellez’in Karacabey Harası’nda şenlik havasında geçmesi yönünde anlaşma sağlandı.

Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, Bursa’nın 17 ilçesi arasında birbirlerine yakınlığı olan yerlerin kardeş ilçe olarak anıldığını kaydetti.

Örnek olarak; Orhangazi-Gemlik, Yenişehir-İznik, Orhaneli-Keles, Büyükorhan-Harmancık ilçelerine işaret eden Ceylan, Mustafakemalpaşa ile Karacabey’in de kardeş ilçe ve dernek olduğunu dile getirdi.

Başkan Ceylan, “Çünkü bu iki ilçe aynı ürünleri eken, aynı ürünleri pazarlamaya çalışan, aynı tarım ve hayvancılık sorunlarıyla boğuşan kısacası aynı kaderi paylaşan iki kardeş ilçedir. Bizler, Mustafakemalpaşa ilçemizin son yerel seçimde Karacabeyli olmasına karşın Bölge Milletvekilimiz Sayın Önder Matlı’ya tam destek verdiklerini biliyoruz. Hatta Karacabey’in de üzerine çıkan bir oyla Matlı’ya destek olan Mustafakemalpaşalılar, takdiri fazlasıyla hak etti. Mustafakemalpaşalı hemşerilerimizi canı gönülden kutluyoruz. Bu şehir milliyetçiliğinin çok güzel bir örneğidir.

Vekilimiz de gecesini gündüzüne katarak bu iki ilçe için birçok yatırım hamlesine geçti. Nihayetinde Mustafakemalpaşa’ya 200, Karacabey’e de 150 yataklı iki ayrı hastane projesini hayata geçirdi.

Hep söylediğimiz gibi aslında gönül isterdi ki, iki ayrı hastane yerine TİGEM arazilerinin olduğu alanda hazineye ait olan 46 dönümlük yere bir Bölge Hastanesi projesi yapılabilse. Çünkü 200 ve 150 yataklı hastane projesi ilk bakışta çok güzel görünebilir. Ancak, Bursa sürekli ve hızla Karacabey’e akmaktadır. Zaman gösterecek ki bu hastaneleri yapmak, yeni binaya taşınmaktan başka bir şey değildir. Çünkü acil servisin yetersiz, kalp-damar cerrahisi yok, beyin cerrahisi yok, diyaliz yok. Olsa da cihaz eksikliklerin çok fazla. Hal böyle olunca da hastalar sürekli Bursa’ya sevk ediliyor.

Sağlık Bakanlığı’nın tüzüğü ortada. 400 yataklı hastanelerin altındaki hastanelere gelen teçhizat ve uzman doktor sayısı bellidir. Bunun dışında 400 yataklı bir hastane olması, aynı yere beraberinde spor kompleksleri ve eğitim vadisi projelerini de hayata geçirebilir. Hatta ve hatta, ülkemizde her geçen gün il sayıları hızla arttığı için bu hastane iki ilçeyi birbirine bağlayabilir. Bu iki ilçe tek bir isim altında il bile olabilirdi. Ama şu anda bu konuda yapacak bir şey yok gibi görünüyor. Sonucu hep beraber bekleyip göreceğiz.

Bizler sivil toplum örgütleri olarak, yerel yöneticilerin ve genel idarecilerin hangi siyasi partiden bu mevkilere geldiklerine bakmayız. Köyü, ili, ilçesi için hangi projelere imza atıp, insan hayatını kolaylaştıracak ve sosyoekonomik hayatımıza neler katıp katmadıklarına bakıyoruz. Bu doğrultuda arkalarında oluyor, ya da eksik durumda uzak duruyoruz.

Karacabeyliler Derneği olarak, Sayın Milletvekilimizin bu iki ilçe için yaptıklarına bakıyor ve sonuna kadar arkasında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz” dedi.

Daha sonra söz alan Mustafakemalpaşalılar Derneği Başkanı Halim Çapkın ise, Karacabeyliler Derneği’ne övgüler yağdırdı.

Mustafakemalpaşalılar Derneği’nden çok sonra kurulmasına karşın, Karacabeyliler Derneği’nin kısa sürede güzel işlere imza attığını dile getiren Çapkın, “Sizlerin bu istek ve azmi bizlerin de göğsünü kabartıyor. Sizleri sürekli görsel ve yazılı basından takip ediyoruz. Örneğin; Yenisarıbey Köyü’nde bir engelli vatandaşımıza verdiğiniz akülü araba, Beylik Köyü’nde yangına nedeniyle evleri kül olan aileye sahip çıkarak bir ev dolusu eşya sağlamanız ve yaklaşık 60 üye yakınınıza çeşitli işyerlerinde iş bulmanız çok manidardır” diye konuştu.

Samimi bir ortamda geçtiği gözlenen ziyaret sonrası iki kardeş ilçe derneği yöneticileri, Mayıs ayının ilk haftasında Karacabey Harası’nın karşısındaki Hıdrellez yapılan alanda birlikte bir şenlik organizasyonu kararı aldı. Böylesine güzel bir karar iki dernek tarafından alkışlarla kabul edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.