İHH’nin Yardım Tır’ı bugün uğurlandı!

İHH Karacabey Temsilcisi Hüseyin Kahraman bugünCuma Namazından sonra Emir Sultan Camii’nden Yardım Tırı’nı uğurladıklarını söyledi.
Kahraman yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Suriye deki mülteci kamplarında zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren dul, yetim, sakat ve kimsesiz milyonlar için ekmek pişiren 4 adet ekmek fırınlarımıza un takviyesi için Yardım Tırı’mızı bugün gönderdik.
Muhacir olmak kolay değil, ensar olmak ise hiç kolay değil. Peygamberimiz Aleyhisselam’ın “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” hadisi şerifi düsturumuzdur. İnsanların komşuları olduğu gibi, ülkelerinde komşuları vardır. Onlar direkt ülkemize komşudur ve bizlerde onlarla birlikte imtihandayız. Dinimiz sosyal ve yardımlaşma dinidir. Müslüman kendisi için değil, kardeşi için düşünen insandır. Çünkü kitabımız Kur’an-ı Azimüşşan “Ancak istisnasız müminler kardeştir “ der . Peygamberimiz Aleyhisselam bu duruma işaret eden hadisi şerifinde “Müslümanlar bir vücudun azaları gibidir” buyurmuştur. Muhacir kardeşlerimizin aç ve açıkta olması bizim umurumuzda olmalıdır. Bu sebep bir karınca misali safımızı ve duruşumuzu mazlumlardan yana ve zalimlere, zulmedenlere karşı olmak adına bugün mübarek ay Şabanı Şerif hürmetine bir Yardım Tır’ı gönderdik.
Tırımızın duasına katkı sağlayan tüm ümmet ve insanlık sevdalılarına, mazlumdan yana olan zalime karşı olan tüm kardeşlerimize teşekkürler sunuyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.