İHH’nın Su Kuyusu Somali’ye umut oldu

Bursa İnsani Yardım Derneği (İHH) Karacabey Temsilciliği’nin 4. Su Kuyusu, Somali’de tamamlanarak faaliyete geçti.
İHH Karacabey Temsilcisi Hüseyin Kahraman, “Hizmete giren su kuyumuzun açılış cd, videoları, plaketi ve su kuyusu kullanım bilgiler, bu su kuyumuzun yapılmasında yüzde elli katkısı olan ve ismini de vermiş olduğumuz Fahriye Öktem’in oğlu Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Şener Öktem ziyaret edilerek takdim edilmiştir.” dedi.
Açılan su kuyularının önemine değinen İHH Karacabey Temsilcisi Hüseyin Kahraman, “Dünyada her 10 kişiden biri suya erişemiyor. Kuraklık, yokluk, hızlı nüfus artışı ve kirlilik içilebilir temiz su kaynaklarını tehdit ediyor. Milyarlarca insanın sağlıklı suya sahip olamadığı dünyamızda kitlesel hastalıklar giderek artıyor. Temiz su kaynaklarının azalması için ciddi ve uygulanabilir önlemler alınmazsa insanların karşı karşıya olduğu tehlikeler daha da artacak.
Türkiye, 1.519 m3′lük kişi başı yıllık kullanılabilir su miktarına göre su azlığı çeken bir ülke. Afrika’da ise bu miktar oldukça düşük. Kıtada özellikle çölün yaygın olduğu Nijer, Çad, Mali, Burkina Faso, Etiyopya gibi Sahra kuşağı ülkelerinde su fakirliği hüküm sürüyor.
İHH olarak, dünya üzerinde su sıkıntısı problemi yaşayan milyonlarca insanın her türlü ihtiyacını giderebileceği temiz suya ulaşabilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmaların başında ihtiyaç bölgelerinde su kuyusu veya özellikli su kuyusu açmak geliyor.
Özellikli su kuyusu nedir?
Özellikli su kuyuları, sadece su kuyusu açmanın ihtiyaçları karşılamadığı bölgelerde ve durumlarda inşa edilir. Bu kuyular çoğu zaman depo, tesisat, ara malzemeler, taşıyıcı motorlar ve benzeri ekipmanlarla bütünleşik olarak inşa edilir. Kimi zaman bir yetimhanenin banyo, kimi zaman bir caminin şadırvan, kimi zaman tarım arazisinin sulama ihtiyacını veya farklı zorlukları gideren bu yapılar, bölgedeki ihtiyacı tek seferde ve tümden karşılamak için yapılır. Özellikli su kuyularının durumları ve maliyetleri her seferinde farklılık gösterse de en çok ihtiyaç duyulan projeler arasında yer alır.
İHH’nın 26 ülkede açtığı 5.379 su kuyusu bulunuyor
Çad, Gana, Sierra Leone, Kenya, Sudan, Tanzanya, Afganistan, Etiyopya ve Burkina Faso İHH’nın su kuyusu çalışmaları yaptığı bölgelerden. Ancak İHH’nın su kuyusu açtığı ülkeler ihtiyaca göre belirlenir. Bu sebeple zaman zaman ülke ve bölgelerde değişiklikler olabilir. Su kuyusu açtırmak için bölge seçimi yapmadan önce İHH Su Kuyusu Birimi ile irtibata geçmeniz gerekir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.