İHH’den “Askıda Ekmek Var” kampanyasına destek

İHH Karacabey Temsilcisi Hüseyin Kahraman, MHP İlçe Teşkilatı’nın başlatmış olduğu “Askıda Ekmek Var” kampanyasına tam destek verdiklerini ifade etti.
Kahraman konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Tüm mahalle temsilciliklerimize, yüzü aşkın gönüllümüze ve yüzlerce bağışçımıza bu kampanyanın önemini anlattık. İyilik, kimden gelirse gelsin, iyinin, güzelin, doğrunun ve hakkın yanında olmak gibi bir durumumuz söz konusudur.
“Askıda Ekmek Var” kampanyası örneğin, Balıkesir’in bazı ilçelerinde başarı ile uygulanmış ve halen sürdürülen güzel bir geleneğimizdir. Bunun ilçemizde de biraz daha gündem yapılarak, nasıl olduğu ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek gerekiyor. Peygamberimiz (Aleyhisselam) “Veren el, alan elden hayırlıdır” buyurmuştur. Her birimizin bir ekmek askıya astırma imkanı ve gücü vardır.
Bu kampanyanın yanında İlçe Müftülüğümüzün de zaman zaman Cuma vaazlarında ekmek israflarını konu ederek, ilçemizde çöpe atılan ekmeklerin ne kadar büyük bir vebal olduğunu anlatmalıdır. Nimeti küstürmemek lazım. Nimetin küstürülmesi, yokluğun ve kuraklığın habercisidir” ifadelerini kullandı.
Kahraman öte yandan vekaleten Kurban bağışı hakkında açıklamada bulundu. Kahraman, “İlçemizden, yaklaşan kurban bayramında Afrika’nın Togo bölgesine ve Gürcistan’a ekiplerin gidiyor olması nedeniyle, çok sayıda vekaleten Kurban bağışı gelmektedir. Tüm bağışçılarımıza ve hayırseverlerimize şükranlarımızı sunuyorum. Bizimle o bölgelerde kestirmek düşüncesinde olanların çok da fazla geç kalmamalarını öneriyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.