İHH’dan yardım çağrısı

Suriye’nin İdlib bölgesinde yaşanan dram devam ederken, İHH Karacabey Temsilciliği de bu drama sessiz kalmıyor. İHH, hayırseverlerin de desteği ile 30 Eylül 2019 Pazartesi günü İdlib’e yardım tırı göndermeye hazırlanıyor.
Konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendiren İHH Karacabey İlçe Temsilcisi Hüseyin Kahraman, “Milyonlarca insanın küçücük bir kara parçasına sığındığı İdlip’te yaşanan hava saldırılarının ardından, yüzbinlerce insan Türkiye sınırına geldi. Türkiye sınırına gelen bu insanlar derme çatma çadırlarda, ağaç gölgelerinde yaşam savaşı veriyor. Bu mültecilere savaşın başından hayırseverlerimizin desteği ile canla başla yardımcı olmaya çalıştık. Bölgedeki lojistik merkezlerimiz ve fırınlarımızla bu insanlara yardım ettik. Ancak depolarımızdaki unların tükenmesi, fırınların çalışamaması buradaki dramı daha da arttırdı. İHH Karacabey Temsilciliği olarak buradaki kardeşlerimizin dramına sessiz kalamadık. Bu haftaki yönetim toplantımızda, İdlip’teki kamplara ulaştırılmak üzere un ve gıda malzemelerinden oluşan bir yardım tırı hazırlama kararı aldık ve hemen çalışmalara başladık. Karacabey halkının da desteğiyle bir yardım tırı hazırlayarak 30 Eylül Pazartesi günü İdlib’e göndereceğiz. Bir çuval un da siz bağışlayarak bu yardım tırına yardımcı olabilirsiniz. Bir çuval un bedeli 100 TL’dir. Tüm gönüllü bağışçılarımızla birlikte Karacabey halkını bu yardım kampanyasına desteğe davet ediyoruz.”
Öte yandan, yardım organizasyonuyla ilgili bilgi almak isteyenlerin İHH Derneği’ni ziyaret edebilecekleri ya da 0 533 723 9840 nolu telefonu arayabilecekleri bildirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.