İHH’dan Eğitim Bir-Sen’e ziyaret

Karacabey İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı  (İHH) Temsilciliği, Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilciliği'ni ziyaret ederek, “Her sınıfın bir yetim kardeşi var” projesine destek istedi.

İHH gönüllülerin ve İlçe Temsilcisi Hüseyin Kahraman'ın katıldığı ziyarette, Suriye'ye yardım TIR'ı için yürütülen çalışmalar anlatıldı. Yaşanan iç savaş sebebiyle Suriye'de başta çocuklar olmak üzere mağdur duruma düşen insanların ölüm-kalım mücadelesi verdiğini anlatan Kahraman, “Üzerimizdeki sorumluluğun gereğini yerine getirmek, açlık ve soğukla karşı karşıya kalan kardeşlerimize destek olmak zorundayız” dedi.

Karacabey'deki sivil toplum kuruluşlarına yönelik destek ziyaretlerine başladıklarını anlatan Kahraman, toplanacak yardım malzemelerinin İHH aracılığıyla Suriye'deki mağdur insanlara ulaştırılacağını ifade etti.

Dernek çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgi sunan Kahraman, “Her sınıfın bir yetim kardeşi var” projesi hakkında da bilgi verdi. Projenin önemini anlatan Kahraman, “Bu çalışma ile çocuklarımız güvenli, sağlıklı ve her türlü ihtiyacı karşılanan bir ortamda yaşarken, Türkiye ve dünyanın herhangi bir bölgesinde zorluk içerisinde yaşam mücadelesi veren başka bir yaşıtıyla paylaşma ve yardımlaşma bilincinde olması ve bir empati geliştirmesi, elindeki nimetlerin kıymetini anlaması açısından önemli bir kazanım olacaktır” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Eğitim Bir-Sen Karacabey Temsilcisi Atilla Baydar ise destek sözü verdi. Gerek yetimlerin korunması, gerek Suriye'deki mağdur insanlara yardım konusunda destek vereceklerini belirten Baydar, İHH'ya çalışmalarında başarı diledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.