İHH’dan Eğitim-Bir-Sen’e ziyaret

İHH Karacabey Temsilciliği, geçtiğimiz hafta Eğitim- Bir-Sen İlçe Temsilciliği’ni ziyaret etti. İHH İlçe yöneticileri, bir süre önce Atilla Baydar’ın Bursa’ya tayini nedeniyle Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilciliği’ne atanan Abdullah Gürbüz başkanlığındaki yeni yönetime görevinde başarı diledi.
İHH İlçe Temsilcisi Hüseyin Kahraman, faaliyetleri hakkında bilgi verdi. İHH’nın HSBYKV yetim çalışmalarında proje ortağı olduğunu, okullarda bunun tanıtılmasında, anlatılmasında çok büyük bir gayret gösterdiklerini ifade etti. Geçtiğimiz dönem Karacabey’de Eğitim-Bir-Sen ile her türlü sosyal etkinliklerde (yetim dayanışma geceleri, yetim aileleri ile kahvaltı programları, Karacabey’den mazlum coğrafyalara gönderilen yardım tırları, Arakan yararına düzenlenen ve bundan sonrada devam edecek olan kermes çalışmaları, basın açıklamaları, miting ve salon toplantıları vs.) hep birlikte dayanışma içerisinde bulunduklarını belirten Kahraman, “Ülkenin selameti ve saadeti, İslam aleminin vahdeti, zulmün sona ermesi için mazlumlar ayağa kalkıncaya kadar gayretimiz devam edecek.” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Eğitim-Bir-Sen İlçe Temsilcisi Abdullah Gürbüz ise, “Genel Başkanımız her zaman ifade eder, biz de söylüyoruz. İHH Eğitim-Bir-Sen’dir, Eğitim-Bir-Sen de İHH’dır. İHH’nın çok hayırlı çalışmalar yaptığını biliyoruz. Dün olduğu gibi bugün de, bundan sonra da İHH’nın bütün çalışmalarında ve etkinliklerinde destek sözü verdi. İsrail’in Kudüs’ü başkent ilan etmesi bizim için yok hükmündedir. Bizler gündelik işlerimizle meşgul olurken, bir araya gelemezken İsrail siyonizmi planlarını ve hedeflerini peşpeşe uygulamaya koyuyor. Oysa Hz. Ömer Kudüs’ü fethettiğinde, kıyamet kilisesi papazlarının burada namaz kılmasını teklif ettiğinde, ‘Ben burada namaz kılarsam burayı ilerde cami yapabilirler’ diyerek, Kudüs dışında başka bir yerde namaz kılarak bir hoşgörü örneği göstermiştir.” diye konuştu.
Eğitim-Bir-Sen toplantılarında Genel Başkan’ın yeni üyeden ziyade yetim hamisi bulmalarını hatırlattığını söyleyen Gürbüz, her zaman olduğu gibi bu yıl da İHH’nın yetim çalışmalarına ve diğer yardım faaliyetlerine destekte bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.