İHH, yetimlere sahip çıkmaya devam ediyor

Karacabey İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Temsilciliği bir yetim ailesine daha sahip çıktı.
İHH Karacabey temsilciliği olarak 165 yetime hamilik yapmakta olduklarını belirten Başkan Hüseyin Kahraman, “Bu bağlamda 13 Karacabey’li yetim yavrumuza da hamilik yapıyoruz. Dünya da savaşlar, hastalıklar, doğal afetler sonucu resmi kayıtlara göre 400 milyon yetim var. Ve bizler bu yetimlere sahip çıkmazsak kötü niyetli insanlar, organ mafyaları ve misyoner kuruluşlar bu çocuklara el uzatıyor ve bu çocuklarımızın hayatlarını karartıyorlar. Hergün 10 bine yakın çocuk savaş , doğal afet , hastalık gibi nedenlerle yetim kalıyor. Her 24 saatte bir çocuk organ mafyası tarafından kaçırılıyor. Yılda 2,5 milyon çocuk satılıyor. Yılda 300 bin çocuk savaşmaya zorlanıyor. İHH İnsani Yardım Vakfı 11 ülkede açtığı 30’u aşkın yetimhane ile yetimlere sahip çıkıyor. 56 ülkede 100 bine yakın yetime düzenli destek veriyor. Bizim tüm bu çalışmalarımıza karşın sadece bir misyoner yardım kuruluşu 3,5 milyon yetime sahip çıkıyor. Ve bizim yavrularımızı kendi köklerine yabancı ve kendi dinine ve milletine düşman olarak yetiştirip, yine o ülkelere ajan ve provakatör olarak göndermektedir.
Yüce Allah’ımız Kur’an-ı Kerim’de yetimlere kol kanat açmamızı , yetimleri, itip kakmamamızı bir çok ayeti kerime de uyarmaktadır. Yetimlere sahip çıkmak gözetip kollamak sevgili Allah’ımızın emridir. Yine Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (sav) bir hadis i şeriflerinde “Kim kendi yetimine veya başkasının yetimine hamilik yaparsa cennette benimle yan yana olur” demiştir. Peygamberimizin sadece yetimlere hamilik konusunda böyle yan yana ifadesi yetim hamilerine bir müjdedir. Bu vesile ile ilçemizde yetim konusunda hassasiyet gösteren yetim hamilerimize, bağışçılarımıza, gönüllülerimize şükranlarımızı sunuyoruz.
Bugün de ilçemizin Keşlik Mahallesi’nden bir yetim aileye destek olmaya başladık. İnşallah yavrularımız istikballerini alıncaya kadar yardımlarımız sürekli ve istikrarlı bir şekilde devam edecektir. Yetim kalmış, dar gelirli aileleri gözetmek önceliğimizdir. Vesile olan destek olan tüm hayırseverlere teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.