İHH, yetimlere kol kanat geriyor

İHH Karacabey Temsilciliği’nin mazlum halka, yetimlere ve yardıma muhtaç insanlara karşı gösterdiği büyük destek takdir topluyor.

‘Yetim gülerse, dünya güler’ sloganıyla Karacabey İHH İnsani Yardım Derneği, bölgesinde bulunan 150 yetime umut olurken, bir aileye daha kol kanat gerdi. Sosyal ve eğitici faaliyetlerden, barınma ve temel ihtiyaçlar konusunda yetimlerin en büyük destekçisi olan İHH, gönüllülerden oluşan kadrosu ile ‘hiçbir yetim sahipsiz kalmasın’ diye ilçede uğraş vermeye devam ediyor.

15 Haziran 2017 tarihinde vefat eden eşi Ümmet Gedik’in vefatından sonra 3 çocuğu; Elif Gedik, İrem Gedik ve küçük oğlu Ramazan Gedik ile bir başına kalan ve cüzi bir maaşla yaşamlarını geçindirmeye çalışan Nurgül Gedik’e İHH Karacabey Temsilciliği sahip çıktı ve Gedik ailesine ‘yetim ödeneği’ alındı. Bundan böyle bu aileye düzenli olarak ayni ve nakdi yardım yapılacağı, çocuklara da üniversiteyi bitirip iş sahibi olana kadar sahip çıkılacağı belirtildi.

Konuyla ilgili yaşanan süreci kamuoyuyla paylaşan İHH Karacabey Temsilcisi Hüseyin Kahraman, şu ifadelere yer verdi: “14 Eylül 2017 Perşembe günü, Saadet Mahallesi Muhtarı Hüseyin Üzer’in daveti ile uyuşturucu ile mücadele derneğinin açılışına katıldık. Orada gördüğümüz bir ailenin babası genç yaşta vefat etmiş. Ve bu ailenin annesi 3 çocuğu ile baş başa kalmış. Muhtarımızla birlikte bu ailemizi kaldığı yerde ziyaret ettik. Eşinin vefatından sonra bağlanan cüzi bir maaşla yaşamlarını idame ettirdiklerini öğrendik. Karacabey İHH olarak yaptığımız incelemeler sonrasında, bu ailemizin yetim ödeneği alınmasına karar verildi. Ve bu aileye her ay düzenli olarak ayni ve nakdi yardım yapılacak. İnşaallah bu yavrularımıza da üniversiteyi okuyup meslek sahibi olana kadar bu yardımlar devam edecek.

Bizler varlıklı ve hayırsever insanlardan topladığımız bağışları, ihtiyaçlı insanlara ulaştıran kurumlarız. Yaptığımız kamu görevinin ciddiyetinin ve ağırlığının bilincinde olarak, emanetlerin zayii olmaması için titiz bir inceleme sonucu faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Bizler İslam coğrafyalarında Afrika’dan Asya’ya, Avrupa’dan iç savaş yaşayan komşumuz Suriye’de yetim kalan çocuklara kadar oradaki yetimlere sahip çıktığımız gibi, Karacabey’deki yetim çocuklarımıza da sahip çıkıyoruz. Karacabey’deki okullarımızı gezerek, yetkililer ile okullarında yetim çocuklarımız olup olmadığı konusunda görüş alışverişinde bulunuyoruz. Karacabey’deki yetim sayımız 6 idi. Şu an 9’a yükseldi.

Karacabey İHH olarak, değerli bağışçılarımızla birlikte yaklaşık 150 yetim yavrumuza sahip çıktık. Onların hamiliğini yapıyoruz. Temel hedefimiz daha çok yetim yavrumuza sahip çıkarak, onları hayata hazırlamak, kötü niyetli insanların ellerine düşmelerine engel olmaktır. Bu yolda bizlere güçlü destek sağlayan tüm halkımıza teşekkür ederiz.”

Karacabey İHH Temsilcisi Hüseyin Kahraman ayrıca, Myanmar’da yaşanan zulme de dikkat çekerek, Bangladeş’e sığınan Müslümanların sayısının 500 bine yaklaştığını, oradaki Müslümanlara ciddi anlamda yardım ulaşmadığını belirterek, “O bölgeye yine mazlum insanların tek kalesi olan Türkiye’mizden ciddi yardımlar gitmektedir. Karacabey ve kırsal mahallelerimizden bizzat derneğimize gelerek, Arakanlı Müslümanlar için nakdi yardım yapan değerli bağışçılarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bu ilgi ve alakalarından dolayı halkımızın gözünün önünde olmak adına her gün belirli saatlerde Karacabey Sevgi Yolu’nda Arakan için yardım standı açılacaktır. Kamuoyuna saygılarımızla duyuruyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.