‘İHH ve Dayı Karacabey’den Türkmenler için anlamlı işbirliği”

*Dayı Karacabey Yardımlaşma Derneği ile İHH Karacabey Temsilciliği, ülke gündemine oturan Suriyeli Türkmen kardeşlerine yardım konusunda el ele verirken, yapılan işbirliği kapsamında, önümüzdeki hafta temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardım TIR’ı bölgeye gönderilecek.

‘Güzellikler Şehri’ Karacabey’in iki güçlü sivil toplum kuruluşu Dayı Karacabey Yardımlaşma Derneği ve İHH Karacabey Temsilciliği, örnek bir işbirliği çalışmasına imza atıyor.
Dayı Karacabey Yardımlaşma Derneği ile İHH Karacabey Temsilciliği, ülke gündemine oturan Suriyeli Türkmen kardeşlerine yardım konusunda el ele verirken, yapılan işbirliği doğrultusunda önümüzdeki hafta, ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardım TIR’ının bölgeye gönderilmesi planlanıyor.
Karacabeyli hayırsever vatandaşların, Türkmen kardeşleri konusundaki hissiyatına önderlik eden Dayı Karacabey Yardımlaşma Derneği ile İHH Karacabey Temsilciliği, Suriye’ye gönderilecek olan ve yiyecek-giyecek gibi temel ihtiyaç malzemelerinin yer aldığı yardım TIR’ı ile ilgili hazırlıkları, tamamlama aşamasına geldi.
“Yardım Toplama Merkezleri hazır”
Hacı Haşim Onur Camii önünden, 24 Şubat Çarşamba günü saat.13.00’de Suriye’ye uğurlanacak yardım TIR’ı için ilçenin muhtelif mahallerinde yardım toplama merkezleri oluşturuldu. Vatandaşların giyecek ve yiyeceklerden oluşan insani yardımlarını İHH Karacabey Temsilciliği, Dayı Karacabey Derneği, Cumhuriyet alanındaki yardım çadırı, Gazi Mahallesi’ndeki BALDER Derneği ve yine, Gazi Mahallesi’ndeki İlim Hizmet Vakfı’na teslim edebileceği açıklandı.
“Yardıma muhtaç insanlar konusundaki hassasiyet üst düzey”
Geçmişten bu yana kadirşinas Türk milletinin ve Karacabeyli vatandaşların, yardıma muhtaç insanlara el uzatma konusunda gösterdiği hassasiyetin, her türlü takdirin üzerinde olduğunu belirten Dayı Karacabey Derneği Başkanı Abdullah Yalazı ve İHH Karacabey Temsilcisi Hüseyin Kahraman, Karacabeylilerin Türkmen kardeşleri konusunda daha önce olduğu gibi yeniden büyük desteklerini göstereceklerinden emin olduklarını söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.