İhaleye fesat karıştırma çok can yakacak!

* İçişleri Bakanı, iki ihaleye fesat karıştırma, yeşil alanı imara açma ve kaçak inşaata göz yumma dosyaları üzerinden toplam 4 ayrı suçtan Belediye Başkanı ile birlikte 37 kişinin yargılanmasını istedi.

            Mustafakemalpaşa Belediyesi’ndeki yolsuzlukların ardı arkası kesilmiyor. Gün geçmesin ki yenileriyle çalkalanan Belediyedeki yolsuzluklar çok can yakacak gibi.

            Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın bitmek bilmeyen şaibeli uygulamaları bu kez kendisiyle birlikte en yakın arkadaşlarının da başını belaya soktu.

            İçişleri Bakanı Muammer Güler, iki ayrı ihale dosyasına fesat karıştırma, yeşil alanı imara açarak yer sahibine menfaat sağlama ve kaçak inşaata göz yumma gibi toplam 4 ayrı suçtan Belediye Başkanı ile birlikte 37 kişiye yargı yolunu açtı.

            Özellikle,13/08/2010 tarihinde yapılan 4.801.485,84 TL. bedelli Belediye Hizmet Binası ve Kent Meydanı İhalesi ile 27/02/2012 tarihinde gerçekleştirilen 6.241.344,00 TL. bedelli Temizlik İhalesinde sahte evrak kullanıldığı ve rekabet ortamı yaratılmadığı saptandı.

            Her iki ihalede de ihale koşullarının karartıldığı iddia edildi. Mayıs ayı içinde ön inceleme yapan İçişleri Bakanlığı Müfettişlerinin ciddi suçlamalar yüklediği isimler şöyle oluştu:

             2010/95237 Sayılı İhalede yer alanlar; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, İhale Komisyonu Başkanı Sevgisun Gizli, İhale Komisyonu Üyeleri: Kadir Gökçe, Erol Pektez, Şadan Çukran ve Mine Şahin.

            2012/11469 Sayılı İhalede adı geçenler; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, İhale Komisyonu Başkanı Mustafa Eren, İhale Komisyonu Üyeleri; Erol Pektez, Adnan Boykız, Kadir Gökçe ve Ahmet Balım.

            Kaçak İnşaat: Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Belediye Meclis Üyeleri; Ayhan Dadak, Galip Çakmakçı, Kamil Ertuğrul, Adnan Oğuz, Melahat Kamile İlhan, Vasvi Kırkan, Cemal Batır, Mehmet Atılgan, Nezettin Şahinbaş, Nuray Laçiner, Selçuk Palabıyık, Yaşar Yenipazar, Sinan Saygı, Engin Sökmen, Mahmut GÖK, Süreyya Erdem, Adnan Akın,Tevfik Demir, Halil İbrahim Özşekerci, Mehmet Kul, Muhsin Aytekin, Hasan Büyükakmanlar, Fatih Şengül, İsmail Gürses, Yaşar Köstereli, Erhan Onar.

            Yeşil Alana İmar: Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Belediye Meclis Üyeleri; Ayhan Dadak, Galip Çakmakçı, Kamil Ertuğrul, Melahat Kamile İlhan, Adnan Oğuz, Vasvi Kırkan, Selçuk Palabıyık, Mehmet Atılgan, Engin Sökmen, Nuray Laçiner, Yaşar Yenipazar, Sinan Saygı, Fatih Şengül, Nezettin Şahinbaş, Mahmut Gök, Süreyya Erdem, Tevfik Demir, Muhsin Aytekin, Halil İbrahim Özşekerci, Hasan Büyükakmanlar ve İsmail Gürses. Belediye Başkanvekili Yaşar Köstereli, İnşaat Mühendisi Hakan Kaya ve Destek Hizmetleri Başkan Vekili Yalçın Akça.

            Mustafakemalpaşa’nın gündemine bomba gibi düşen olaylar her tarafta hararetle konuşulurken, Ankara’ya giden Sadi Kurtulan’ın nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.