İHALEYE FESAT KARIŞTIRILDIĞI İDDİASI CİMER’DE

İhaleye giremeyenler Cumhuriyet Savcılığı’ndan sonra idari soruşturma istedi!

Karacabey Belediyesi’nin merkezdeki alkol satışı yapan işletmeleri şehir dışına taşıma çalışmaları sırasında ihaleye fesat karıştırıldığı gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı’na şikayetçi olan Ümit Gürorman adındaki vatandaş bu kez CİMER’e başvurdu.
Panayır yerinde yeni yapılan işletmelerin sahipleri önceden belli olduğu gerekçesiyle kendilerinin ihaleye alınmadığını ileri süren Ümit Gürorman, “Belediye tarafından mağdur edildim. Benim de içinde yer alabileceğim yeni bir ihale yapılmasını istedim. Bu nedenle Karacabey Cumhuriyet Savcılığı’na şikayetçi oldum. Yasal inceleme devam ediyor.
Ancak, hakkımı idari yollardan da sonuna kadar aramak istiyorum. Bu nedenle, 13 Nisan 2020 tarihli dilekçeyle CİMER’E başvuru yaptım. Mağduriyetimin önlenebilmesi için Belediye Başkanı Ali Özkan başta olmak üzere tüm sorumlular hakkında şikayetçi oldum” dedi.
Demokratik haklarını savunma konusunda sonuna kadar mücadele etmeye kararlı olduğunu söyleyen Ümit Gürorman, Belediyenin Panayır yerinde 11 adet yeni iş yeri yaptığını ve bunların 9’unun ihaleye çıkarıldığına dikkat çekti. Gürorman, bu iki iş yeri için ne zaman ihale yapılacağını sordu?
Söz konusu iki iş yerinin daha önce yapılan ihalenin içinde neden yer almadığı konusunda da açıklama yapılması istendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.