“İHALEYE FESAT KARIŞTIRILDI” İDDİALARI

Belediye’nin alkollü işletmeleri şehir dışına taşıma projesine Cumhuriyet Savcılığı inceleme başlattı!

Karacabey Belediyesi’nin, şehir içindeki alkollü işletmeleri şehir dışına taşıma projesinde yaşanan anlaşmazlık sıkıntı yarattı.

Belediye, şehir merkezindeki alkollü işletmelere vermeyi düşünerek eski Panayır yerinde yaptırdığı 11 işyerinin 9’unu ihaleye çıkardı. Ancak, söz konusu işletme sahiplerinin dışında başka yurttaşların da ihaleye girmek istemeleri, evdeki hesabın çarşıda tutmamış olmasına neden oldu.

Belediye, 9 işyeri ile ilgili yerel bir gazetede, koşulları yerine getiren her yurttaşın katılabileceğini içeren duyuru yaptı. 28 Şubat’ta yapılması gereken ihaleye, 11 işletme sahibinin dışında yer alan başka isimlerin de girmek istediği ancak, buna Belediye Yazı İşleri Müdürlüğü’nün engel olduğu ileri sürüldü.

Yazı İşleri Müdürlüğü’ne başvuru yapanlardan Ümit Gürorman, ihaleye girme koşullarını gösteren evrakları istediklerini, bu evrakların nedense kendilerine verilmediğini belirtti.

Yazı İşleri Müdürü’nün kendilerine, “Buralarının sahipleri belli. Boşuna uğraşmayın. Siz bu ihaleye giremezsiniz” dediğini anımsatan Ümit Gürorman, Karacabey Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu yaptıklarına dikkat çekti.

Gürorman, ihaleye fesat karıştırıldığı gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı’na yaptıkları başvuru ile ilgili şöyle konuştu: “Belediye, yeni yaptırdığı yerlerin ihale olacağını yerel gazetelerde duyurdu. Bizler de her yurttaş gibi ihaleye girmek istedik. Bu düşüncelerle Yazı İşleri Müdürlüğü’ne başvuru yaptık, her nedense engellendik. Sanki biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değilmişiz gibi bir muameleyle karşılaştık. Oysa, 2886 Sayılı İhale Yasası ortada. Bu yasaya göre ihaleye girmemizin engellenmesi suçtur. Yazı İşleri Müdürü bizlere, “Boşuna uğraşmayın, ihaleye giremezsiniz, buralarını Belediyeye ait olan Belkar Şirketi’ne vereceğiz. Oradan da, daha önce söz verilen işletme sahiplerine verilecek” dedi. Ne yapacağımızı şaşırdık. İhale günü gittik, yine geri çevrildik. Encümen üyelerinin huzurunda yapılan ihaleye, Belediyenin Belkar Şirketi’nden başka kimse alınmadı. Adrese teslim ihale böylece Belkar’a verildi.

Sormak istiyorum: Yasalar çiğnenerek ihale olur mu? Bu nasıl ihale?”

Ümit Gürorman, bu gelişmelerden sonra, ihaleye fesat karıştırıldığı gerekçesiyle Karacabey Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Savcılığın söz konusu olan ihale ile ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.