İ.M.K.B. Comenius ekibi ilçeye döndü

Karacabey İ.M.K.B. Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından iki yıldır yürütülmekte olan “Comenius Projesi” kapsamında 12 Mayıs'ta Romanya'ya giden idareci, öğretmen ve öğrencilerden oluşan sekiz kişilik ekip çalışmalarını tamamlayarak önceki gün ilçeye döndü.

Bilindiği üzere Eylül 2011'de Almanya, Türkiye, Portekiz, Slovenya ve Romanya'nın yer aldığı beş okuldan oluşan “OpenStreetMap” başlıklı projenin ilk çalışması Almanya'da başlamıştı. Daha sonra 2012 Eylül ayında ise çalışmalara Karacabey'de devam edildi. Projede her ülkenin tarihi, turistik yerleri ve belli başlı şehirlerin krokileri GPS cihazlarında işaretlenmek suretiyle navigasyon sistemlerinin oluşmasına katkı sağlanıyordu.

Konuyla ilgili bilgi veren Okul Müdürü Vedat Kırbaş, iki yıllık süre zarfında çok yaralı çalışmalara imza attıklarını, kültürler arası etkileşimin ve yeni arkadaşlıklar edinmenin, en az bir yabancı dil bilmenin ne kadar gerekli ve önemli olduğunu bu sayede görüldüğünü dile getirdi.

Ayrıca Türkiye'nin bilim ve eğitimdeki yerinin de bu tür çalışmalarla ortaya çıktığını belirten Kırbaş, “Bu sayede eksik yönlerimizi görüp, iyi ve ileride olduğumuz konularda da tecrübelerimizi diğer ülkelere aktarmış olduk. En önemlisi de Türk kültürünü ve Türk misafirperverliğini bu proje sayesinde gelen misafirlerimize en güzel şekilde gösterdik. Projede emeği geçen tüm idarecilerime, öğretmenlerime ve öğrencilerime teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.