Hüseyin Bor, en iyi hafız seçildi

Karacabey Müftülüğünde görevli cami imam-hatibi Hüseyin Bor, Bursa’da yapılan hafızlık yarışmasında il birincisi oldu.
    Diyanet İşleri Başkanlığı’nca her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında, Diyanet personeli arasında düzenlenen “Hafızlık, Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma ve Ezanı Güzel Okuma” yarışmalarının il geneli seçmeleri, 6 Mayıs 2013 tarihinde Osmangazi Şehreküstü Camiinde gerçekleştirildi.
    İl Müftülüğü’nce oluşturulan altı kişilik komisyon öncülüğünde yapılan yarışmada hafızlık dalında Karacabey Müftülüğüne bağlı Canbaz Köyü Cami İmamı Hüseyin Bor, altı jüri üyesinin tamamından en yüksek puan alarak il birincisi oldu. 26 yaşındaki genç imam bu başarısıyla da 16 Haziran’da Yalova’da yapılacak bölge yarışmasında Bursa’yı temsil etme hakkı kazandı.
    Karacabey’de iki yıldan beri hatimle teravih namazı da kıldıran Hüseyin Bor, Karacabey Müftülüğünce bu yıl Nisan ayında yapılan hafızlık yarışmasında ilçe birincisi seçilmiş ve Bursa’daki yarışmada Karacabey’i temsil etmeye hak kazanmıştı.
    Karacabey Müftüsü Hikmet Yazıcı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Karacabey’de çok kaliteli din görevlileri bulunmaktadır. Her biri farklı mesleki yeteneğe sahip çok sayıda meslektaşımız mevcuttur. Sırası geldikçe bu arkadaşlarımızın sahip oldukları yetenekleri ile bu tür başarılarla isimlerinden söz ettireceklerine inanıyorum. Bu başarıların artması, hizmet kalitemize de olumlu yansımaktadır. Bu yıl yapılan seçmelerde arkadaşlarımızdan Hüseyin BOR’un il birincisi olması bizi ve meslektaşlarımızı çok mutlu etmiştir. Meslektaşımızı yürekten kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.
    Bu yıl altı hafız arasından seçerek arkadaşımızı yarışmaya gönderdik. Geride kalan diğer hafız arkadaşlarımızın her biri, sahip oldukları üstün donanımla benzer bir başarı ile göğsümüzü kabartırlardı. Çok kaliteli hafızlarımız vardır şükürler olsun.
    Ayrıca yarışmaya “Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma ve Ezanı Güzel Okuma” kategorilerinde katılan Servet Gökmen ve Yaşar Nurcan arkadaşlarımız da çok başarılı bir yarışma çıkardılar. Bu arkadaşlarımızın önümüzdeki yıllar büyük başarılara imza atacaklarına inanıyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.