HÜRRİYET KÖYLÜLERİ İSYANLARDA!

AHMET AYGÜN ATA HABERİ

Karacabey Hürriyet köylüleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından el konulan meralarının geri alınması ile ilgili verilen mahkeme kararına karşın 7 aydır sürdürülen “İşgale” isyan etti.
Mahkeme kararına saygı gösterilmesini isteyen köylüler, köye büyük zarar veren işgalciyi protesto ederek uyardı.
1952 yılında Bulgaristan’dan göç edip Türkiye’ye gelerek Hürriyet Köyü’ne yerleşen göçmenler, Ziraat Bankası’na borçlanarak yaklaşık 3 bin dönüm arazi satın aldı. Ancak Büyükşehir Yasası ile bu arazileri zorla ellerinden alındı.
Hukuksuzluğun giderileceğini söyleyen Karacabey Belediyesi ise sözünde durmadı. Köylülerinin, 67 yıl önce tapusunu aldıkları arazilerin ellerinden zorla alınamayacağını gerekçe göstererek başlattıkları hukuki mücadele sonunda mahkeme, arazilerin geri verilmesine karar verdi.
Söz konusu arazide önceki gün bir basın açıklaması yapan Hürriyet Köylüleri, mahkeme kararının uygulanmadığını dile getirerek, sorumluları göreve çağırdı.
Ekili alanların, işgalcilerin hayvanları tarafından sürekli talan edildiğini ve yine işgalciler tarafından köyün içme suyunun kesildiğini ileri süren köylüler, daha fazla sabredecek durumları kalmadığını söyledi.
İŞGALCİ, MÜHÜRÜ SÖKÜP ATTI
Tapulu arazileri Karacabey Belediyesi tarafından hukuksuz bir şekilde başkasına kiralanınca, yargı yürütmeyi durdurma kararı verdi.
İşgalci Mustafa Direktör’ün evi ise mühürlendi. Karacabey Belediye zabıta ekipleri tarafından mühürlenen evdeki yaşamın aynen devam ettiği belirtildi. Çünkü, işgalcinin mühürleri söküp atarak, yasa masa dinlemediği dile getirildi.
İşgalcinin köyün içme suyunu keserek suç işlemeye devam ettiğini söyleyen köylüler, tarlalarındaki ekinlerin bilinçli olarak talan edilmesinden büyük zarara uğradıklarını ileri sürdü.
Köylülerin, baskı altında kaldıkları ve büyük huzursuzluk yaşadıkları dikkat çekti.
SUYU KESTİLER, ÜRÜNLERİ TALAN ETTİLER
Hukuksuz kiralanan yerle ilgili boşaltılması yönünde mahkeme kararı olduğunu bir kez daha hatırlatan köylüler, içme suyu sağlayan şebekenin de işgalciler tarafından kesildiğine dikkat çekti. Özellikle yaşlıların büyük sıkıntı yaşadığı vurgulandı.
Köylülerden Nejla Özçelik, geçen yıl nohut, ayçiçeği ve koyunlarının telef olduğunu söyledi. Bunların sorumlusu olan işgalcinin, zararın telafisi için sözde, “50 bin lira veririm, biter” diye dalga geçtiğini ileri süren Özçelik, yakınmalarına şöyle devam etti: “Allah’tan arazilerimizi işgal edenlere biraz vicdan vermesini diliyorum. İnsafsızlar, bu bedelle, maddi manevi verilen zararların hiç bir zaman ödenmeyeceğini iyi bilmelidir.
Biz, Mahkeme kararına uyulmasını ve Mustafa Direktör’ün işgal ettiği tapulu arazilerimizden derhal çekip gitmesini istiyoruz. Tarlalarımızı huzur içinde ekip, biçmek ve köyümüzde huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bu adam utanmadan köyümüzün içme suyuna bile el koydu. Bir süre Karacabey’den getirdiğimiz şişe suyu ile yaşamak zorunda bırakıldık. Bu işgalin sonlandırılmasını istiyoruz.”
BASTONLA SU TAŞIDI
Yaşlı olduğunu ve haksızlıklar karşısında çok üzüldüğünü söyleyen Halime Çelik, “Sularımız kesilince ne yapacağımızı şaşırdık. Evime güçlükle de olsa günlerce bastonumla su taşıdım. Çocuklarımdan rica ettim. Onlar da şişe suyu gönderdi. Biz bu şahsın zulme son vermesini ve köyümüzün merasından derhal gitmesini istiyoruz” diye konuştu.
Aynı köyden Şenol Erkan, geçen yıl dört buçuk dönüm nohudunun telef olduğunu söyledi. “Emeğime mi masraflarıma mı yanayım” diyen Erkan, “Meramızın işgalden kurtulmasını istiyoruz. Köyümüzde huzur içinde çiftçilik yapmak ve huzur içinde yaşamak istiyoruz“ ifadelerini kullandı.
BİR DAHA AÇIKLAMA YAPMAYIZ
Hürriyet Köyü Muhtarı Ahmet Kaçar, arazilerinin mahkeme kararı ile geri verildiğini ve bu nedenle Mustafa Direktör’ün kiracılığının sona erdiğini belirtti.
Köylünün çok gergin olduğunu dile getiren Muhtar Ahmet Kaçar şöyle konuştu:
“Arazilerimizin hukuksuz kiralanması, hukuki bir kararla sona erdi. Söz konusu hukuki karar sonucu, Jandarma ve zabıta köyümüze gelerek şahsın evini mühürledi. Ancak bu şahıs hukuki kararı tanımayarak mühürü kırdı attı.
Belediyemize başvurduk, durumu anlattık ve gereğinin yapılmasını arz ettik. Şu ana kadar 7 ay geçti, değişen bir şey olmadı. Sularımız bilinçli kesildi. İşgalci durumundaki şahsın hayvanları ekili arazilerimize çok zarar verdi. Kendisine defalarca uyarıda bulunduk. Mahkeme kararına saygı gösterilmesini söyledik. Ancak, sözlerimiz sürekli havada kaldı. Bu güne kadar hiç bir sonuç alamadık. Sıkıntımız çok büyük. Sabrımızın kalmadığının bilinmesini istiyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.