Hıdrellez Şenliği’nde Yılmaz Morgül rüzgarı

Bursa Karacabeyliler Derneği'nin bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği,“Hıdrellez Festivali” kelimenin tam anlamıyla dört dörtlüktü. Türkiye'nin güçlü ve sevilen seslerinden Yılmaz Morgül'ün damga vurduğu festivale katılanlar, unutulmaz bir gün yaşadı.
Karacabey Harası'nda geçtiğimiz Pazar günü yapılan etkinlikte, baharın habercisi olan Hıdrellez coşkuyla kutlandı.
Organizasyona CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, BBP İl Başkanı Ömer Ünsal, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Metin Tuncel, CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, BBP İlçe Başkanı İzzet Toprak, İlçe Müftüsü Hikmet Yazıcı, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Naci Güncü, Sütaş Yetkilisi Celalettin Dağlıoğlu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü yöneticileri, Karacabey ve Mustafakemalpaşalılar ile Bursa ve çevre ilçelerden gelen çok sayıda vatandaş katıldı.
Bu yıl da adına yakışır bir etkinliğe imza atan Bursa Karacabeyliler Derneği, Yüksel Ceylan önderliğinde tüm konuklarla tek tek ilgilenerek organizasyonun festival havasında geçmesini sağladı.
Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, “14 kişiyle çıktığımız bu yolda şimdi 26 binlere ulaştık. Şu anda Bursa'nın en güçlü sivil toplum örgütlerinden biriyiz. Herkesi kucaklıyoruz. Bizlere destek veren başta Karacabey Belediyesi olmak üzere, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne, Nilüfer Belediyesi'ne ve Yıldırım Belediyesi ile katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Sunumunu İhsan Zeybek'in yaptığı “Büyük Festival Hıdrellez Şenliği”nde sürpriz sanatçı Yılmaz Morgül'ün unutulmaz müzik ziyafeti dışında, Kılıçkalkan gösterisi, Orhaneli Belediyesi Rahvan Atlar gösterisi, Nilüfer Belediyesi kadın korosu, halk oyunları ve Roman dans gösterileri ile yerel sanatçı Sosyete Kazım sahne aldı.
Diğer taraftan Bursa Karacabeyliler Derneği'ni ve etkinliklerini her platformda destekleyenler de unutulmadı. Hıdrellez Festivaline katılmasının yanı sıra, katkılarını esirgemeyen CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan'a plaket verildi.
Karacabey ve Türkiye'nin gururu Sütaş'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı ile TÜSİAD'ın da başkanlığını üstlenen Muammer Yılmaz, unutulmadı. Hizmetleri nedeniyle onurlandırılan Muammer Yılmaz adına plaketi Sütaş Yetkilisi Celalettin Dağlıoğlu aldı.
Bunların yanı sıra Mustafakemalpaşalı olmasına karşın Karacabeyliler Derneğine büyük destek veren İhsan Zeybek, plaketle ödüllendirildi. Programda son olarak ise, Kosova'nın Mamuşa Belediyesi ile iyi ilişkilerin güçlendirilmesinde ve Karacabey'le kardeş şehir olmasında büyük payı bulunan İşadamı Şevki Özen'e de plaket verildi.
Hıdrellez Şenliği'nde ayrıca hediye çekilişleri de yapıldı. Karacabey esnafından ve dershanelerden toplanan desteklerle 5 engelli üniversite öğrencisine akülü araç alınacağı belirtildi. Çekilişe vatandaşların büyük ilgi göstermesi memnuniyetle karşılandı.
Birbirinden renkli ve güzel gösterilerle Hıdrellez'e katılanlara unutulmaz bir gün yaşatan Karacabeyliler Derneği, gerçekleştirdiği örnek çalışmalarla yine takdir topladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.