Hıdrellez coşkusu

 

Bursa Karacabeyliler Derneği’nin organizasyonu tam not aldı:

Bursa Karacabeyliler Derneği’nin geçtiğimiz Pazar günü düzenlediği, “Büyük Festival Hıdrellez Şenliği” görülmeye değerdi.

Karacabey Harası’nda gerçekleşen etkinlikte, baharın habercisi olan Hıdrellez coşkuyla kutlandı.

Organizasyona Kaymakam Dursun Balaban, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhsin Özlükurt, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Karacabey Belediye Başkan Yardımcısı Seçkin Eken, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Kemal Kurt, Karacabey Emniyet Müdürü İsmail Aşkınoğlu, Karacabey İlçe Jandarma Komutanı Kerem Salkal, TİGEM Müdür Yardımcısı Olcay Akın, Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Mustafa Dalgıç, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özer Matlı, il ve ilçelerden gelen siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü yöneticileri, Karacabey ve Mustafakemalpaşalılar ile Bursa ve çevre ilçelerden gelen çok sayıda vatandaş katıldı.

Adına yakışır bir etkinliğe imza atan Bursa Karacabeyliler Derneği, bu organizasyonu geleneksel hale getireceklerini ifade etti.

Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, “14 kişiyle çıktığımız bu yolda şimdi 20 binlere ulaştık. Bursa’nın en güçlü sivil toplum örgütü olmak yolunda hızla ilerliyoruz. Herkesi kucaklıyoruz. Bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Sunumunu İhsan Zeybek’in yaptığı “Büyük Festival Hıdrellez Şenliği”nde Roman dansları, Yıldırım Belediyesi mehteran gösterileri, kılıçkalkan gösterileri, Hırvatistan’dan gelen halk oyunları ve folklor gösterileri, Mustafa Can yönetiminde Karacabeyliler Derneği Türk Sanat Müziği korusu, canlı Karagöz-Hacivat ve sihirbaz gösterileri, potbori sanatçısı, 23 Nisan’larda yapılan çocuk yarışmaları ile Karacabeyli ses sanatçı Zeki Sargın konseri gibi etkinlikler düzenlendi.

Bunların yanı sıra ödül törenleri de yapıldı. Etkinliğe katılarak destek verenler, plaketlerini Bursa Karacabeyliler Derneği yöneticilerinin elinden aldı.

  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.