Herkesten daha çok Atatürkçü ve milliyetçiyiz!

Karacabey'de dün İlçe Teşkilatı ile birlikte çarpıcı açıklamalarda bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Önder Matlı, barış sürecinin provoke edilmeye çalışıldığını söyledi.
    Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç'u da üstü kapalı eleştiren Matlı, “T.C. üzerinden kimse siyasi geleceğini belirlemeye kalkmasın. Halk gereken cevabı verecektir” dedi.
    AKP İlçe Başkanı Mustafa Çelik, Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli ve ilçe yöneticilerinin tam kadro yer aldığı programda “Barış Süreci”ne dikkat çeken Matlı, tek düşüncelerinin akan kanı durdurmak ve birliği sağlamak olduğunu söyledi.
    Atatürk önderliğinde ülkenin milli hassasiyetlerinin farkında olduklarını dile getiren Milletvekili Önder Matlı, “Ancak Karacabey ve Türkiye genelindeki bazı marjinal gruplar, çözüm sürecini baltalıyor. Milli duygular üzerinden beslenmeye çalışıyorlar. AK Parti olarak terörün bitmesi ve akan kanın durması için çalışıyoruz. Başbakanımızın önderliğinde iyi niyetle bu yola çıktık. Hızlı bir şekilde de çözüm süreci ilerliyor. Bizleri bu konuda cesaretlendiren en önemli unsur, şehit aileleridir. Tek düşüncemiz milli birlik ve beraberliğimizin sağlamlaşmasıdır. Bu haklı mücadelemizi kazanacağız.
Kimseyle pazarlık yok, ayrı statü yok. Terörist başına hiçbir hak ya da vaat yok. Bu barış sürecini baltalamak isteyenler, geçmişte taban tabana zıt olan marjinal gruplardır. Protesto eylemlerine katılan yalnızca 4 bin civarındadır. Ancak bu kişiler, 76 milyon Türkiye'nin istikbaline set olmaya çalışıyor. Buna asla izin vermeyiz.
Şu anda barış sürecine yüzde 58 oranında destek var. Bu oran doğuda yüzde 90 civarında. Her geçen gün halk bilinçlendikçe destek artıyor.
AK Parti iktidarında milli değerlere daha fazla önem verilmiştir. Örneğin Çanakkale. Bizden önce virane durumdaki Çanakkale Şehitliği, şimdilerde gurur abidemiz. Yılda 200 bin olan ziyaretçi sayısı 2,5 milyonlara ulaştı. Aynı şekilde ülkemiz dışındaki Türklükle özdeşleşen değerlere de sahip çıkıyoruz. Çin'de, Moğalistan'da ve dünyanın birçok yerindeki Türklük Şehitliklerinin bakım, onarım ve güzelleştirilmesini sağladık. Çocuklarımıza da milli ruhu aşılamaya çalışıyoruz.
Atatürk hepimizin önderidir. Belli bir zümre ya da gruba ait değildir. Atatürk üzerinden kimse siyaset yapmasın. Bizler, ilk olarak 2023'ü yani Cumhuriyet'in 100. yılını hedef koyduk. 1923 yılında kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin başkanı kimdi? Tabiî ki Atatürk. AK Parti dünyanın her yerinde ecdadına sahip çıkmaktadır. Tek millet, tek vatan, tek bayrak en büyük hedefimizdir. 10 yıl önce ne diyorsak, yine aynı şeyi söylüyoruz.
Ekonomimiz hızla ilerliyor. 16 Mayıs'ta Türkiye IMF'ye olan borcunu bitirecek. Ülkemiz artık, IMF'den borç alan değil, borç verendir. T.C. Pasaportu sahibi olmak şu anda gurur verici. Bunu yurt dışına çıktığınızda daha iyi anlıyorsunuz. Türk olmanın haklı gururunu ülke sınırları dışında hissetmek onur vericidir” diye konuştu.
Karacabey hak ettiği hizmetleri almalı
Yerel seçimlerde tek hedeflerinin Karacabey Belediyesini kazanmak olduğunu dile getiren Matlı, “Karacabey Belediyesi, yüreğimizde bir yaradır. Yerel ve merkezi yönden uyumlu bir belediyeciliği amaçlıyoruz” dedi.
Karacabey'in 40 yıllık hayali Gölecik Barajı'nın gerçekleşeceğini dile getiren Matlı, Ulu Cami'yi Ramazan ayına kadar ibadete açmak istediklerini ve çalışmaları takip ettiklerini vurguladı.
İnşaatı devam eden yeni Devlet Hastanesi temel atma töreni için Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı beklediklerini ifade eden Matlı, önümüzdeki Cumartesi günü yapılacak KTSO seçimleri için ise iki adaya da başarılar diledi.
Matlı son olarak da, önceki akşam şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray ile Avrupa Kupası'nda yarı final oynayan Fenerbahçe'yi kutladığını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.